Aπό τον Οθωνα στον Μακαρέζο και λίγο ποιο μετά

«Πρέπει να κάνουμε ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια και να λάβουμε σκληρότερα μέτρα ώστε να βγει η οικονομία από την κρίση», δήλωσε ο υπουργός οικονομικών. Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι μετά την εφαρμογή των πρόσθετων μέτρων, των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου και του προϋπολογισμού του 2012 ως το τέλος του 2011 το πρωτογενές έλλειμμα μπορεί να μειωθεί στα 2 δισ. ευρώ του ΑΕΠ, ώστε από το νέο έτος ο προϋπολογισμός
να περάσει σε.....
πρωτογενές πλεόνασμα.

Εδώ ισχύει φυσικά, αυτό που λέμε σε ανάλογες περιπτώσεις: "Τά ίδια παντελάκη μου, τα ίδια παντελή μου".

187 χρόνια η ίδια ιστορία

Από την ίδρυση του ελληνικού κράτους, τα δάνεια και οι πτωχεύσεις της χώρας ήταν μόνιμο πρόβλημα που δεν έχει τελειωμό .

Ολες τις φορές τα δάνεια και οι πτωχεύσεις οφειλόταν σε κακοδιαχείριση, εσφαλμένες επιλογές και ιδιοποίηση με τον ένα και τον άλλο τρόπο των χρημάτων των δανείων από τους κρατούντες πολιτικούς και τους παρατρεχάμενους των.

Άραγε οι προσβολές και οι ταπεινώσεις που έχουμε υποστεί τα τελευταία 187 χρόνια ως χώρα είναι αρκετές για να συνετίσουν το πολιτικό προσωπικό της χώρας σήμερα;

Ουδείς γνωρίζει το περιεχόμενο αυτού του εγγράφου ΠΟΥ θα κατατεθεί στο ΔΝΤ πρίν καν ψηφιστούν τα μέτρα από την Βουλή .

Ποιες δεσμεύσεις αναλαμβάνει η χώρα έναντι των πιστωτών μας .Είναι άραγε πρέπον ο υπουργός των οικονομικών μιας χώρας να δύναται να αναλάβει δεσμεύσεις πριν καν ψηφιστούν από την Βουλή και χωρίς να την ενημερώσει , ή μήπως τους έχουν δεδομένους και εξαπατούν εαυτούς και όλους, αλλά και εμάς ?

Οι επιφυλάξεις μου έχουν βάση στο ιστορικό της διαχείρισης της οικονομίας της χώρας από το πολιτικό της προσωπικό από τότε που γίναμε κράτος .

- Το 1825 κηρύσσεται η πρώτη πτώχευση του ελληνικού κράτους.

- Το 1843 το ελληνικό κράτος πτωχεύει για δεύτερη φορά.

- Το 1893 χρεοκοπεί το ελληνικό κράτος για τρίτη φορά.

- Το 1898 η Ελλάδα τίθεται υπό το Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο και της παραχωρείται δάνειο 150 εκατ. Φράγκων.

Μέχρι πότε θα πληρώνουμε λάθη, εγκληματικές παραλείψεις, σκάνδαλα ατιμώρητα και ένα σορό άλλες αλχημείες εις βάρος μας .

Γιατί δεν δεσμεύονται οι πολιτικοί μας δημόσια, ότι στην πρώτη αναθεωρητική βουλή το 2013 θα προστεθεί στο Σύνταγμα, άρθρο το οποίο θα τοποθετεί «οροφή», ανώτερο όριο, ποσοστιαία του ΑΕΠ, στο επιτρεπόμενο δημόσιο χρέος της χώρας, για να μην ξαναβρεθούμε ποτέ ξανά στην ίδια θέση .

Η φράση «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν» αποτελεί μια ιστορική αναφορά που πιστώνεται στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Χαρίλαο Τρικούπη. Ο Τρικούπης λέγεται πως χρησιμοποίησε τη φράση σε ομιλία του στη Βουλή στις 10 Δεκεμβρίου του 1893, αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση του κράτους και την αδυναμία του να αποπληρώσει το δημόσιο χρέος του. Η Κυβέρνησή του κήρυξε πτώχευση, η οποία και επέφερε την επιβολή του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου σε βάρος της Ελλάδας. Έκτοτε, η φράση αυτή χρησι
Keywords
Τυχαία Θέματα