Eπιστροφή στην ... κυβέρνηση Μητσοτάκη το ΧΑΑ

Στα επίπεδα του 1992 υποχώρησε το ΧΑΑ με την τράπεζες να οδηγούν τον κατήφορο καθώς η φημολογία περί της μεγάλης περικοπής του δημοσίου χρέους οδήγησε σε νέες απώλειες το Χρηματιστήριο Αθηνών την Δευτέρα.
Ο γενικός δείκτης έκλεισε 1,67% χαμηλότερα στις 784,65 μονάδες. Οι τράπεζες κατακρημνίστηκαν
και πάλι, κατά 6,27% στις 443,48 μονάδες -- το χαμηλότερο επίπεδό τους από τα.....
τέλη του 1992.

Ο υπουργός Οικονομικών και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσαν νωρίτερα σήμερα δημοσιεύματα ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο συντεταγμένης χρεοκοπίας, αν οι αναλυτές προεξοφλούν αναπόφευκτο "κούρεμα" στα ελληνικά ομόλογα (50%-60%) και μακρά περίοδο παραμονής της χώρας εκτός αγορών.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας απώλεσε 6,52%, της Alpha Bank 8,46% και της Eurobank 6,38%. Η Πειραιώς υποχώρησε 12% και το ΤΤ 12,13%.

Εν τω μεταξύ οι επιπτώσεις του προγράμματος ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (PSI) στις ευρωπαϊκές τράπεζες ενδέχεται να είναι μεγαλύτερο του αναμενόμενου, ανέφερε η Deutsche Bank.

Οι ιδιώτες ομολογιούχοι συμφώνησαν τον Ιούλιο να δεχθούν κούρεμα 21% στα ελληνικά κρατικά ομόλογα που κατέχουν και λήγουν πριν το 2020, αλλά οι απομειώσεις είναι μάλλον πιθανότερο να ανέλθουν στο 25% ή περισσότερο, είπε η Charlotte Jones, στέλεχος της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας. Τον Ιούλιο που έκλεισε η συμφωνία η απόδοση των ελληνικών κρατικών ομολόγων ήταν 9%, αλλά έκτοτε έχει εκτοξευθεί.

«Σήμερα δεν υπάρχουν ελληνικά κρατικά ομόλογα που να διαπραγματεύονται με απόδοση χαμηλότερη του 13,75%», είπε η Jones στο Reuters. Στην περίπτωση που η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα πραγματοποιηθεί με τιμές αγοράς άνω του 9%, τότε για κάθε μια επιπλέον ποσοστιαία μονάδα σε τιμές αγοράς, το καθαρό κούρεμα για τους επενδυτές με τις σημερινές τιμές θα αυξηθεί κατά περισσότερο από 4 ποσοστιαίες μονάδες.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,45%

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX 30 κατέγραψε κέρδη 2,86%

Στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 σημείωσε άνοδο κατά 1,75%

Στο Τόκιο ο δείκτης NIKKEI 225 έκλεισε στις 8.374,13 μονάδες με πτώση 2,17%

Τμήμα ειδήσεων defencenet.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα