EπΤωΧεύσαμεν ΒεΛού- ΔΕΙΝΑ

Δυστυχώς επτωχεύσαμεν.... είχε πει παλιότερα ο αείμνηστος Τρικούπης κι έμεινε γνωστή η έκφραση, συνώνυμη της διακυβέρνησης του.

Κι ενώ περνούσαμε αμέριμνα τον καύσωνα, ακούσαμε και για την νεώτερη χρεοκοπία μας, αυτήν της διακυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου ή αλλιώς Γιωργάκη, ( λόγω του χαμηλού του πολιτικού διαμετρήματος).

Εδώ είδαμε χειροκροτήματα , είδαμε χαμόγελα, είδαμε να βγαίνουν στα παράθυρα των....
τηλεοράσεων και να θριαμβολογούν, (μη χειρότερα!!) για αυτήν μας την επιλεκτική χρεοκοπία, που προφανώς έτσι την ονόμασαν για να μας έρθει κάπως πιο χαριτωμένα!!

Το ξέραμε ότι είχαμε χρεοκοπήσει, το βιώναμε...και συνεχίζουμε, είχαμε χρεοκοπήσει προτού οι οίκοι ανοχής, ή ενοχής ή αντοχής, ή όπως αλλιώς, μας αξιολογήσουν.


Είχαμε χρεοκοπήσει πρωτίστως ηθικά και δευτερευόντως οικονομικά, είχαμε χρεοκοπήσει γιατί δίναμε εξουσία σε ανθρώπους που δεν άξιζαν να μας αντιπροσωπεύουν στα κοινά. Που μας πουλούσαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες προεκλογικά και μετεκλογικά δεν έκαναν τίποτα,τουλάχιστον για την χώρα και την ευημερία της.

Ω! ναι έκαναν για το περιβάλλον τους, για τους κουμπάρους, τα σόγια τους, τους επιλεκτικούς τους φίλους. Αυτοί μαζί με τα μόνιμα συμφέροντα του τόπου, λυμαίνονταν και εξακολουθούν να λυμαίνονται τα πάντα.

Να τι κατόρθωσαν οι ελεεινοί αυτοί τύποι, να θριαμβολογούν που και μια τρίτη γενιά, τα σημερινά παιδιά και τα αγέννητα ακόμα που έρχονται, να είναι κάτω απ έναν οικονομικό ζυγό για πολλά, πολλά χρόνια.

Θλίβομαι βαθύτατα που υπάρχουν σήμερα τέτοιοι άνθρωποι, που δεν αντιλαμβάνονται πόσο κακό κάνουν στον τόπο,που δεν αντιλαμβάνονται ότι ο κόσμος τους σιχτιρίζει απ΄το πρωϊ ως το βράδυ, που ο κόσμος τους μισεί.

Ακουσα τον Λοβέρδο γνωστό κλαψοπούλι των μίντια (για να μην πω κάτι άκομψο, αλλά που του αρμόζει γάντι), που μας απείλησε κιόλας με το ..... για καθήστε καλά γιατί θα φύγουμε ......!

Κι εδώ είναι που σου γυρνάει το μάτι ανάποδα, γιατί αντιλαμβάνεσαι ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν καμιά επαφή με τον κόσμο και την πραγματικότητα.

Κι εγώ λέω στο διάολο να πάνε, ας μας αφήνουν στην ησυχία μας, δεν γίνετε να τα κάνουν σαν τα ελεεινά τους μούτρα και να τους χειροκροτούμε κιόλας, σαφώς και θα είμαστε πάντα απέναντι.

Τόση ξεδιαντροπιά πια, τόσηηη!

Ας μην θέλουν και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο, την αποδοχή μας δεν θα την έχουν έτσι κι αλλιώς.Η ιστορία θα γράψει για αυτούς, όπως έχει γράψει στην συνειδησή μας η ξεφτίλα τους.


www.aggaleto.blogspot.comΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα