Eurobank: Μας επιβεβαιώνει, όχι μία, ούτε δύο… αλλά 11 φορές!

To newsbomb.gr άνοιξε το φάκελο «τράπεζες». Το newsbomb.gr υποσχέθηκε στους αναγνώστες του, από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του, ότι θα καταδείξει όλα τα κακώς κείμενα. Ότι δε θα διστάσει να συγκρουστεί με κανέναν, όσο ισχυρός κι αν.....
– νομίζει ότι - είναι.

Οι τράπεζες είναι, κατά γενική ομολογία, ο ακρογωνιαίος λίθος της κρίσης. Είναι ο παράγοντας
του συστήματος που, όπως παραδέχονται οι πάντες από άκρη σε άκρη της υφηλίου, ευθύνεται περισσότερο από όλους για τα σημερινά μας χάλια. Για το γεγονός ότι ολόκληρος ο πλανήτης και οι λαοί του υποφέρουν. Για το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός οδηγείται με μαθηματική βεβαιότητα στο χείλος του γκρεμού, κάθε μέρα και πιο βαθιά στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι κάποιους θα ενοχλήσουμε. Έτσι κι έγινε. Τρανή απόδειξη, τα εξώδικα που λάβαμε από τη Eurobank και τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας, Ν. Καραμούζη. Το εντυπωσιακό είναι όμως ότι, ενώ οι απαντήσεις αυτές ξεκινούν καταλογίζοντας στο ρεπορτάζ μας ανακρίβειες, πρόσθεση δυσφήμισης και παραπλάνησης, όταν περνούν στο δια ταύτα, όχι μόνο δεν αποδεικνύουν τίποτε τέτοιο, αλλά επιβεβαιώνουν περίτρανα τα όσα γράψαμε! Με άλλα λόγια, ομολογούν! Παραδέχονται τα πάντα: τα πρόστιμα, τις κρατικές ενισχύσεις, την εκτίναξη των «κόκκινων» δανείων, την «προτίμηση» της κυβέρνησης στα στελέχη τους κ.ο.κ. Βεβαίως, όπου τα νούμερα δεν τους βολεύουν, απλά τα αγνοούν, ενώ δεν παραλείπουν να επιδοθούν σε δικολαβίστικους ακροβατισμούς, καταλογίζοντάς μας –μεταξύ άλλων- ότι προκαλούμε «συνειρμούς» στους αναγνώστες μας (!) και ότι ο χαρακτηρισμός «πάντα φιλόδοξος» συνιστά κάποιου είδους προσβολή (!). «Κερασάκι στην τούρτα», η απάντηση με νομικά και οικονομικά επιχειρήματα προκειμένου να μας αποδείξουν ότι δε διοικούν την τράπεζα με… χειρομαντεία!

Αλλά ας δούμε τι ακριβώς υποστηρίζουν Eurobank και Ν. Καραμούζης. Δημοσιεύουμε το πλήρες περιεχόμενο των εξωδίκων, όπως άλλωστε επιβάλλει η δημοσιογραφική δεοντολογία, αλλά και προς τέρψιν των αναγνωστών μας:

Εξώδικο Eurobank

- Της ανώνυμης τραπεζικής εταιρείας με την επωνυμία «Τράπεζα EFG EUROBAN ERGASIAS AE», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Οθωνος αρ. 8 και εκπροσωπείται νόμιμα.
Η εταιρεία σας τυγχάνει ιδιοκτήτης και διαχειριστής των ιστοσελίδων NEWSCODE.GR και NEWSBOMB.GR στις οποίες αναρτώνται ρεπορτάζ και άρθρα που αφορούν τα εγχώρια και διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Κατά το τελευταίο διάστημα έχετε αναρτήσει στις ιστοσελίδες σειρά δημοσιευμάτων που αφορούν την Τράπεζά μας. Τα δημοσιεύματα περιέχουν πολλές ανακρίβειες σε σχέση με την οικονομική κατάσταση καθώς και χαρακτηρισμούς και κρίσεις που είναι μειωτικοί και απαξιωτικοί για το κύρος και τη φήμη της. Η Τράπεζά μας σεβόμενη το δικαίωμα της ελευθεροτυπίας αλλά και το δικαίωμα της έκφρασης αποφεύγει να σχολιάζει δημοσιεύματα που την απασχολούν ακόμα και στην περίπτωση που αυτά περιλαμβάνουν ανακρίβειες ή υπερβολές.
Στην περίπτωσή σας ωστόσο φρονούμε ότι έ
Keywords
Τυχαία Θέματα