Financial Planning : Η νέα τάση στον χρηματοασφαλιστικό σχεδιασμό

Πολλοί άνθρωποι, δεν έχουν ξεκάθαρο προσανατολισμό και στόχους ή ακόμα, λόγω της καθημερινότητας και των συνεχών αλλαγών, σε προσωπικό ή κοινωνικό επίπεδο, έχουν εγκλωβιστεί στις καθημερινές τους δραστηριότητες. Έτσι, δεν μπορούν να οργανώσουν και να εφαρμόσουν έναν ολοκληρωμένο οικονομικό σχεδιασμό που θα τους βοηθήσει να.....
πραγματοποιήσουν τους προσωπικούς αλλά και οικογενειακούς τους στόχους.
Το FINANCIAL PLANNING (Στα Ελληνικά χρηματοοικονομικός σχεδιασμός ή χρηματοοικονομικός προγραμματισμός ή χρηματοασφαλιστικός σχεδιασμός) δεν είναι ένα προϊόν αλλά μία ολοκληρωμένη
διαδικασία.
To Financial Planning, είναι η διαδικασία της επίτευξης των στόχων ζωής μέσω της ορθής διαχείρισης των οικονομικών σας. Οι στόχοι της ζωής μπορούν να περιλαμβάνουν την αγορά ενός σπιτιού, τον προγραμματισμό της συνταξιοδότησης, αποπληρωμή φόρων κληρονομιάς, προστασία οικογένειας, διαχείριση επενδύσεων και σύνταξη οικογενειακού προϋπολογισμού. Ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη μπορεί επίσης να περιλαμβάνει τις σπουδές παιδιών, προγράμματα δωρεών και μακροπρόθεσμη νοσοκομειακή περίθαλψη.
Το Financial Planning αποτελείται από πέντε βήματα που σας βοηθούν να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα για το που ακριβώς οικονομικά βρίσκεστε τώρα σε συνάρτηση με τους στόχους ζωής σας. Σε όποιο σημείο και να βρίσκεστε σήμερα χρησιμοποιώντας την συγκεκριμένη μεθοδολογία μπορείτε να δείτε τι θα χρειαστεί να κάνετε για να επιτύχετε στο μέλλον τους στόχους σας.
Η διαδικασία περιλαμβάνει τη συλλογή των σχετικών χρηματοοικονομικών πληροφοριών, την καταγραφή των προσωπικών σας στόχων ζωής, την εξέταση της τρέχουσας οικονομική κατάστασης και καταλήγει στο σχεδιασμό μια οικονομικής στρατηγικής για το πώς μπορείτε να επιτύχετε τα μελλοντικά σας σχέδια.
Το Financial Planning παρέχει κατεύθυνση και έννοια σε όλες σας τις χρηματοοικονομικές σας αποφάσεις. Με την βοήθεια του χρηματοοικονομικού σχεδιασμού κάποιος έχει μία καλύτερη εικόνα για το που πηγαίνει στη ζωή του και πως θα καταφέρει να επιτύχει τους στόχους του. Σας επιτρέπει να κατανοήσετε με ποιον τρόπο κάθε απόφαση που λαμβάνετε επηρεάζει τους υπόλοιπους τομείς των οικονομικών σας. Προβάλλοντας κάθε χρηματοδοτική απόφαση ως μέρος ενός συνόλου, μπορείτε να δείτε τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις πάνω στους στόχους σας. Μπορείτε επίσης να προσαρμοστείτε πιο εύκολα στις διάφορες αλλαγές ζωής και να αισθάνεστε σίγουρος ότι η επίτευξη των στόχων σας είναι σε σωστό δρόμο.
Ο χρηματοοικονομικός σχεδιασμός είναι αυστηρά προσωπικός γιατί λαμβάνει υπόψη του συγκεκριμένες ανάγκες και αξίες του κάθε πελάτη.
Στην Ελλάδα από τις 29 Σεπτεμβρίου 2010 ιδρύθηκε και λειτουργεί η Ένωσης Φαϊνάνσιαλ Πλάνερς Ελλάδος (ΕΦΠΕ) www.hfpa.gr, από την ιστοσελίδα της οποίας προέρχεται και το πιο πάνω κείμενο . Μάλιστα σε σχετικό σημείωμα στην ιστοσελίδα τους οι Φαϊνάνσιαλ Πλάνερς της Ελλάδος επισημαίνουν ότι το μέλλον θα αναδείξει την ιστορικότητα της κίνησης αυτής το ίδιο το Financial Planning είναι μια μακρ
Keywords
Τυχαία Θέματα