H ΚΑΡΕΚΛΑ !

Γράφει ο Νίκος Χριστοδουλόπουλος

Έγινε πλέον σλόγκαν των τελευταίων ωρών! “Δεν είμαι κολλημένος με την καρέκλα μου” !
Είναι η φράση που επαναλαμβάνει ο Γιώργος Παπανδρέου τις τελευταίες ώρες, νομίζοντας ότι ο κόσμος θα τον πιστέψει.

Αν δεν είσαι κολλημένος κύριε πρωθυπουργέ με την πρωθυπουργική καρέκλα, σήκω , δώσε της μια “κλωτσιά” , πάρε το ipad σου και φύγε επιτέλους. Αυτή είναι μια τίμια
και αξιοπρεπής στάση ενός ηγέτη και όχι άλλα να δηλώνει, άλλα να υπονοεί και άλλα να πράττει.
Με το να επαναλαμβάνεις συνέχεια αυτή τη φράση, δεν προσφέρεις κάτι που θα σώσει την χώρα! Αντίθετα επιμηκύνεις την αβεβαιότητα και ο χρόνος αυτή τη στιγμή είναι λίαν πολύτιμος.
Μάλλον τον χρόνο ροκανίζεις, για να μην σου πάρει άλλος την.....
πολυπόθητη καρέκλα αφενός και για να μείνει το κόμμα σου στην εξουσία αφετέρου.
Εξάλλου από την ομιλία σου χθες βράδυ στη Βουλή, πάλι επιθετικός ήσουν προς την απούσα αντιπολίτευση από την οποία ζητάς συναίνεση. Μα πως είναι δυνατόν να ζητάς από κάποιον συναίνεση και από την άλλη να του καταλογίζεις το πρόβλημα, για το οποίο κατά τα 2/3 τουλάχιστον είσαι υπεύθυνος εσύ και το κόμμα σου.
Με όλες αυτές τις κινήσεις, εμπλέκετε τώρα και ένα ανεύθυνο πρόεδρο δημοκρατίας , που προσπαθείτε όλοι να τον κάνετε να παίξει το ρόλο του σπασμένου τηλέφωνου.
Ή καθίστε όλοι μαζί γύρω από ένα τραπέζι και μην ξεκολλήσετε από τις καρέκλες σας αν δεν βρείτε βιώσιμη λύση ή οδηγείστε τη χώρα αμέσως στις κάλπες. Ότι άλλο μεσοβέζικο προσπαθείτε να κάνετε, δεν θα είναι η λύση, έτσι που τα καταφέρατε τα δύο τελευταία χρόνια, από πλευράς διαχείρισης μιας κρίσης. Διότι όλοι σας το λένε. Υπήρχε και άλλος δρόμος , αλλά δεν θέλατε να τον ακολουθήσετε. Και τώρα που φτάσαμε στα μέσα του γκρεμού, ψάχνετε το κλαδί να σωθείτε. Και το ρόλο του κλαδιού θέλετε να τον παίξουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Αν αλήθεια ήσασταν εσείς στη θέση τους θα το κάνατε; Δεν νομίζω. Η προϊστορία σας, δείχνει ότι μάλλον θα τους σπρώχνατε να πέσουν πιο βαθειά, όσο πιο γρήγορα γίνεται.Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα