H Νέα Τάξη γέρασε απο ιδέες... Τechnology Rules. Το κουστούμι δεν κάνει πιά τον παπά!..

Γράφει ο Αδαμάντινος

Ενας καλός δικηγόρος μπορεί να σου δείξει την ίδια φωτογραφία με άλλα χρώματα και να σε πάει ακόμη πιό πίσω από το σημείο που είσαι. Ενας οικονομολόγος μπορεί να σε ταξιδέψει στις δικές του κρυφές αδυναμίες χρησιμοποιώντας μοντέλα επιλυμένα σε διαφορετικές συνθήκες απο τις οποίες ευρίσκεσαι. Και ο ένας και ο άλλος είναι ΜΟΝΟ χρήστες της τεχνολογίας. Δεν την παράγουν.

Η τεχνολογία μπορεί να αλλάξει τις πολιτικές επιλογές και την εκτίμηση αγαθών, πλούτου και εξέλιξης. Η γνώση των τεχνολογικων δυνατοτήτων είναι το....
κρυφό χαρτί της γεωστρατηγικής,
που όμως δεν μπορεί να εισαχθεί σωστά και επαρκώς στα πλείστα τών πάσης φύσης μοντέλων.

Η Ελλάδα και η Ευρωζώνη χρειάζεται διόρθωση της διαφοράς ανταγωνιστηκότητας των κρατών-μελών μέσα απο τη διόρθωση των δημιοσιονομικών κάθε χώρας αλλά και την αναγκαία ισοβαρή ανάπτυξη. Τίποτα απο όσα χρειάζονται – πλήν ευχολογίων και μηνυμάτων προς τις αγορές - δεν έχει γίνει μέχρι τώρα. Η Ευρωζώνη πάσχει απο το πρόβλημα και δυστυχώς δεν διαθέτει τις λύσεις που χρειάζεται., αλλιώς και θα είχε προβλεφθεί το πρόβλημα που υπάρχει και θα είχε διορθωθεί.

Προς το παρόν η διαφορά ανταγωνιστηκότητας αυξάνει, άρα η Ευρωζώνη οδηγείται πρός διάλυση, κάτι που θα μπορούσε να παρατηρηθεί και απο τη μεγάλη διαφορά στα spreads ανάμεσα στη Γερμανία και στις άλλες χώρες. Πρόβλημα λοιπόν η καλή πληροφόρηση, πρόβλημα η έλλειψη καλών τεχνικών άρθρων, πρόβλημα η ανεπαρκής δημοσιογραφία κλπ.

Φτωχή η ΕΕ σε τεχνοκράτες τεχνολογίας, πλούσια σε όλα τα άλλα είδη «τεχνοκρατών». Ετσι, πήραν τον πούλο.

Το πρόβλημα είναι ότι στην ΕΕ συνεχίζουν να βάζουν ανθρώπους των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και των αγορών να δώσουν λύσεις σε κάτι που θέλει δύο λύσεις ταυτόχρονα, ανθρώπων που ξέρουν να δώσουν λύση μόνο στο ένα πρόβλημα. Το αποτέλεσμα θα είναι να μη γίνει τίποτα.

Διόρθωση των δημοσιονομικών κάθε χώρας και ανάπτυξη πρέπει να γίνουν ταυτόχρονα. Αν γίνει μονο διόρθωση των δημοσιονομικών τότε αυτό σημαίνει πτώχευση του Ευρωπαικού Νότου και διάλυση του Ευρώ. Σημαίνει δημιουργία νέων συμμαχιών στην περιοχή της Μεσογείου με χαμηλά standards κοινωνικής και οικονομικής ζωής, κατι που θα επιφέρει τη δημιουργία μιας νέας ένωσης με ένα Λεβιάθαν που θα ενώσει όσους χρειάζονται. Δεν ξερω αν είναι ακλό ή κακό αυτό αλλά έτσι θα γίνει.

Η διαφορά ανταγωνιστηκότητας στην Ευρωζώνη δεν έχει προκύψει σαν αποτέλεσμα μόνο των κακών δημοσιονομικών κάθε χώρας αλλά και σαν αποτέλεσμα της διαφοράς της τεχνολογίας των χωρών-μελών της, που επαύξησε τα προβληματα ανταγωνιστηκότητας απο τα δάνεια που εληφθηκαν για ψηφοθηρικούς λόγους...

Η Ελλάδα απο κακή αντίληψη, επιλογή, ενδοτισμό ή όχι κατα την είσοδό της στην ΕΟΚ δεν φρόντισε να αναπτύξει τεχνολογία, τόση όση χρειαζόταν και εκεί που χρειαζόταν για να στηρίξει τη τοπική βιομηχανία και να αντιμετωπίσει την υπαρκτή διαφορά ανταγωνιστηκότητας ανάμεσα σε αυτήν και τα ανεπτυγμένα κρά
Keywords
Τυχαία Θέματα