Intralot: "Ελέγχθηκε και ήταν επωφελής για τον ΟΠΑΠ η σύμβαση"

«Μέσα από τη διαδικασία της ποινικής έρευνας θα αποδειχτεί για άλλη μία φορά ότι το αποτέλεσμα της σύμβασης ήταν επωφελές και δεν υφίσταται ζημία της ΟΠΑΠ Α.Ε.», αναφέρει η Ιntralot, σχολιάζοντας δημοσιεύματα που αφορούν στη δίωξη στελεχών της για ηθική αυτουργία στο αδίκημα της απιστίας για το οποίο κατηγορούνται πρώην στελέχη της ΟΠΑΠ Α.Ε.
Η εταιρεία
σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση ότι....
«η άσκηση της ποινικής δίωξης είναι αποτέλεσμα μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσε τον Σεπτέμβριο του 2010 η εταιρεία Glory Technology Limited, με έδρα την Κύπρο, στο πλαίσιο αντιδικίας με την ΟΠΑΠ Α.Ε., επιδιώκοντας να της αναγνωριστεί από την ΟΠΑΠ Α.Ε. δικαίωμα προτίμησής της για την προμήθεια τεχνολογικών λύσεων προς την ΟΠΑΠ Α.Ε., έναντι όλων των εταιρειών τεχνολογίας του κλάδου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Glory Technology Limited, η οποία διαθέτει προσωπικό 10 ατόμων, δεν έχει συμμετάσχει έως τώρα σε οποιονδήποτε τεχνολογικό διαγωνισμό που έχει προκηρύξει η ΟΠΑΠ Α.Ε. ή οποιαδήποτε άλλη λοταρία διεθνώς.

Οπως είναι γνωστό, στην Ελλάδα η άσκηση ποινικής δίωξης δεν συνιστά απόδειξη ύπαρξης ενοχής για τα πρόσωπα στα οποία αφορά, αντίθετα δε αποτελεί την έναρξη της διαδικασίας διερεύνησης του κατά πόσο υπάρχουν αποδείξεις ενοχής σχετικά με τις καταγγελίες. Στην προκείμενη περίπτωση, θα πρέπει να τονιστεί ότι η συμβατική σχέση μεταξύ Intralot και ΟΠΑΠ Α.Ε., η οποία δεν αμφισβητείται, έχει ήδη διερευνηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά κι από τα Ελληνικά Δικαστήρια και έχει διαπιστωθεί η πλήρης νομιμότητα σύναψης των συμβάσεων αυτών. Η εταιρεία πιστεύει ακράδαντα ότι μέσα από τη διαδικασία της ποινικής έρευνας θα αποδειχτεί για άλλη μία φορά ότι το αποτέλεσμα της σύμβασης ήταν επωφελές και δεν υφίσταται ζημία της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Μολονότι στην παρούσα οικονομική συγκυρία στην Ελλάδα είναι προφανές ότι το χρηματιστηριακό περιβάλλον είναι ευμετάβλητο, πιστεύουμε ότι η τιμή κλεισίματος της μετοχής σήμερα δεν απεικονίζει τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη της εταιρείας, η οποία άλλωστε άντλησε το οικονομικό έτος του 2010 το 93% των εσόδων της από τις διεθνείς δραστηριότητές της. Σε κάθε περίπτωση, η διοίκηση της εταιρείας έχει αναθέσει στους νομικούς συμβούλους της να εξετάσουν την άσκηση ένδικων μέσων για την προάσπιση των συμφερόντων της εταιρείας και των μετόχων της».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα