"Lucia": Η πρώτη ελληνική ντομάτα με όνομα, που παράγεται σε γυάλινο ενεργειακό θερμοκήπιο!

Η Lucia είναι η πρώτη ελληνική ντομάτα, που έχει όνομα. Εμπνευστής της ο Ευθύμης Ευθυμιάδης. Θιασώτης της πράσινης ανάπτυξης, συνδυάζει υδροπονία, βιολογική γεωργία και καινοτομία. Η ντομάτα «Lucia» διαφέρει. Οχι μόνο γιατί έχει άριστη ποιότητα, χρώμα, και άρωμα, αλλά γιατί παράγεται σε γυάλινο υπερσύγχρονο θερμοκήπιο 100.000 τ.μ. (το μεγαλύτερο στην Ελλάδα), με τη.....
μέθοδο της υδροπονίας, όχι στο χώμα, αλλά σε ειδικά υποστρώματα
από αδρανή υαλοβάμβακα, τα οποία τροφοδοτούνται με τα απολύτως
απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Λέει ο κ. Ευθυμιάδης: «Με την υδροπονία επιτυγχάνεται η μικρότερη δυνατή προσβολή από ασθένειες και έντομα, τα οποία αν εμφανιστούν, καταπολεμούνται ευκολότερα, κατά βάση με βιολογικές μεθόδους. Τα φυτά ουσιαστικά κρέμονται στον αέρα και αντί να στηρίζονται στο χώμα για την ανάπτυξή τους, βρίσκουν στήριξη στην ειδική κατασκευή. Η γονιμοποίηση γίνεται με φυσικό τρόπο, με έντομα βομβίνους, χωρίς χημική παρέμβαση. Η κλασική "Lucia" αποδίδει τέσσερις -πέντε καρπούς στο τσαμπί. Υπάρχει όμως και η "Lucia baby" και η "Lucia snack"».

http://www.katoci.com/2
Keywords
Αναζητήσεις
ντοματα λουτσια τιμη, ευθυμιαδης ντοματες
Τυχαία Θέματα