O Tύπος σήμερα

Τα θέματα που κυριαρχούν στον σημερινό Τύπο είναι η επιστολή Σαμαρά προς τους επικεφαλής της ΕΕ, της Κομισιόν του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, η νέα λίστα με τα βαρέα και ανθυγιεινά, οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έκδοση ευρωομολόγων και η αποτυχία της δημοπρασίας γερμανικών κρατικών ομολόγων.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:....
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ
ΤΥΠΟΣ: "Δεκτή η επιστολή Σαμαρά από το Βερολίνο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών θεωρεί «έγγραφη δέσμευση» την επιστολή του Αντώνη Σαμαρά. Ικανοποίηση στη Νέα Δημοκρατία για τη θετική ανταπόκριση των Ευρωπαίων".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Αγοράζουν οι Τούρκοι μεγάλες ελληνικές τεχνικές και κατασκευαστικές εταιρίες που βρίσκονται σε κατάσταση κατάρρευσης".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "γιγαντιαίος όμιλος με έδρα την Κωνσταντινούπολη έχει βάλει στο στόχαστρο κορυφαία ελληνική επιχείρηση με διεθνή παρουσία η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα και κινδυνεύει με χρεοκοπία".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Σαδιστής υψηλής τάσης!"

Η εφημερίδα γράφει ότι "από γκάφα σε γκάφα βαδίζει ο υπουργός του Μνημονίου και του μηδενικού έργου Γ. Παπακωνσταντίνου. Μετά το μαγείρεμα μεγεθών της οικονομίας ώστε να οδηγηθούμε στις αγκάλες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, τις δηλώσεις ότι η Ελλάδα είναι «Τιτανικός» και τον πολύμηνο λήθαργο των υπηρεσιών που διοικούσε στο υπουργείο Οικονομικών, χθες προχώρησε σε μία ακόμα παρασπονδία ως υπουργός Περιβάλλοντος. Αποφάσισε να εφαρμόσει τακτική επιλεκτικής ενημέρωσης, χωρίζοντας τον Τύπο σε πρώτη και δεύτερη κατηγορία".

ΕΘΝΟΣ: "Η νέα λίστα με τα βαρέα - ανθυγιεινά".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«μαχαίρι» μπήκε στη λίστα με τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, καθώς 180.000 εργαζόμενοι εξαιρούνται από αυτό το ειδικό καθεστώς. Στον αντίποδα 14.000 άτομα εντάσσονται στα βαρέα, με αποτέλεσμα ο τελικός αριθμός των εργαζομένων που «πέφτει» από τις 531.000 στις 365.000".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "«Κυβέρνηση - μαριονέτα» της Νέας Τάξης Πραγμάτων".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο ευρωβουλευτής Νάιτζελ Φάρατζ, «κακό παιδί» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είπε ενώπιον της ηγεσίας της Ε.Ε. τα πράγματα με το... όνομά τους, κάνοντας λόγο για μη εκλεγμένους ηγέτες που ρυθμίζουν τις τύχες των Ευρωπαίων, για «κυβερνήσεις-μαριονέτες σε Ελλάδα και Ιταλία» και για Ευρώπη που διοικείται από τη Γερμανία!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Σφαγή στα βαρέα".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "εξήντα οκτώ ειδικότητες, όπου απασχολούνται σχεδόν 180.000 εργαζόμενοι, διαγράφονται από τη λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ), ενώ εντάσσονται περίπου 14.000 από το Δημόσιο και τη ΔΕΗ. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι, που θα έχουν πάνω από 3.600 ένσημα μέχρι το 2015, δεν χάνουν το ασφαλιστικό καθεστώς".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Παράθυρο ελπίδας για αλλαγή οικονομικής πολιτικής".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο πρόεδρος της Ν.Δ. αποδεσμεύθηκε
Keywords
Τυχαία Θέματα