O Ευρωπαϊκός κόσμος ζητά ενότητα ενώ ο πολιτικός κόσμος είναι κατακερματισμένος

Σε πλήρη αντίφαση βρισκεται η εικόνα στο εσωτερικό της χώρας σε σχέση με τις προσδοκίες που έχουν οι ευρωπαίοι εταίροι. Ενώ τα κορυφαία στελέχη των Ευρωπαϊκών θεσμών ζητούν επίμονα τη συναίνεση του πολιτικού κόσμου και τον καθησυχασμό της κοινωνίας, ο πολιτικός κόσμος εμφανίζεται να τραβάει το δικό του δρόμο με τα κόμματα να ακολουθούν ατομική πορεία. Και αυτό βέβαια εξηγείται εν μέρη για τα.....
περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Για παράδειγμα το ΛΑΟΣ, η Δημοκρατική Συμμαχία και το ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμματα τα οποία δεν έχουν ανέλθει στην εξουσία. Οπότε ο εσωτερικός τους καημός για ανέλιξη στην πραγματική καρέκλα της πολιτικής είναι πιο έντονος. Αυτό βέβαια είναι προβληματικό μιας και ειδικότερα για το ΛΑΟΣ οι ενδείξεις δείχνουν απο την εποχή διακυβέρνησης Καραμανλή ότι είναι ένα κόμμα το οποίο διψάει για εξουσία. Δεν ήταν άστοχη η ειρωνική δήλωση του κ. Αντώνη Σαμαρά ότι ο κ. Πρωθυπουργός θα πρέπει να δώσει ένα Υπουργείο στον κ Καρατζαφέρη για να ηρεμήσει. Το ίδιο ισχύει και για την κ. Μπακογιάννη η οποία αν και δεν έχει την ορμητικότητα του κόμματος του κ. Καρατζαφέρη στις διεκδικίσεις ωστόσο ωστόσο "κρατάει" με πικρία την αποτυγχία εκλογής της στην ηγεσία της ΝΔ. Έτσι δημιουργείται η εντύπωση ότι και η Δημοκρατική Συμμαχία διεκδικεί μέσω των εξελίξεων να παίξει ένα ρόλο ειδικότερα σε επίπεδο συγκυβέρνησης ή διερευνητικών εντολών. Το ΚΚΕ από την άλλη μονίμως εκτός πραγματικότητας ζητεί επιτακτικά εκλογές. Και αυτό είναι φυσικό μιας και θα ήθελε να κατοχυρώσει σε επίπεδο αντιπροσώπευσης τα αυξημένα ποσοστά του με τη διαδικασία των εκλογών μιας και λόγω των δογματικών του θέσεων ξέρει ότι δεν θα είχε ρόλο σε ένα παιχνίδι συγκυβέρνησης. Έτσι λειτουργούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης των οποίων η στάση τα τελευταία 24ωρα ήταν πολύ κρίσιμη για την εξέλιξη της χώρας. Αυτό βέβαια δεν θα πάψει και για τα επόμενα. Είναι, όπως τα φέρνει η ζωή κάποιες φορές, όταν συγκρούονται δυο γίγαντες να υπάρχει πάντα κάποιος "μικρός" ο οποίος θα καθορίσει της έκβαση της σύγκρουσης.

Παρόλαυτά οι Ευρωπαίοι εταίροι και οι περισσότερες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις συστήνουν στις πολιτικές δυνάμεις να τα βρούν για να ηρεμήσει η κοινωνία και να αμβλυθούν οι κοινωνικές τριβές. Αυτό βέβαια είναι δύσκολο μιας και υπάρχει κόσμος ο οποίος πραγματικά τα βγάζει πολύ δύσκολα πέρα και εκτοπίζεται κοινωνικά. Παρόλαυτά σε σχέση με τον πολιτικό κόσμο, για μια ακόμη φορά δείχνουμε σαν χώρα ότι στα δύσκολα δεν υπάρχει αλληλεγύη και ο καθένας τραβάει το δρόμο του με τις μικροκομματικές σκοπιμότητες στο πίσω μέρος του μυαλού του. Και είναι κρίμα γιατί οι συνθήκες είναι περίεργες και οι περιστάσεις ζητούν πολιτικούς φορείς με ειδικό βάρος, εξωστρεφή προσανατολισμό και αντανακλαστικά αλληλεγύης. Και τα τελευταία είναι σημαντικά για να μην δίνουμε την εικόνα στο εξωτερικό ότι είμαστε εντελώς τρελοί!


www.newsport.gr Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα