WSJ: Οργισμένοι με την Ελλάδα οι υπουργοί του Eurogroup!

Η ηλεκτρονική έκδοση της Wall Street Journal αποκαλύπτει το κλίμα που επικράτησε στο πρόσφατο Eurogroup. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η WSJ, η υπομονή των δανειστών της Ελλάδας “εξαντλείται” επικίνδυνα.

Σε μία “εκρηκτική” συνεδρίαση του ...............
Eurogroup την Πέμπτη, σημειώνει η WSJ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος που ήταν παρόν στη συνεδρίαση επεσήαμνε ότι οι υπουργοί Οικονομικών, ο ένας μετά τον άλλο, επέκριναν τον Έλληνα υπουργό για τις καθυστερήσεις που παρουσιάζονται στο πρόγραμμα σταθερότητας.

Αυτό που ρωτούσαν επίμονα οι ομόλογοι του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου τον Έλληνα υπουργό, ήταν γιατί καθυστέρησε τόσο πολύ η ελληνική κυβέρνηση να αποφασίσει τα απαραίτητα μέτρα για την συμφωνία σχετικά με το νέο πακέτο των 130 δισ. ενώ οι τόνοι ανέβαιναν καθώς γινόταν η σύγκριση της πολιτικής βούλησης της ελληνικής κυβέρνησης σε σχέση με την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ιρλανδία.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροροφορίες της WSJ το κλίμα στο Eurogroup ήταν ιδιαίτερα βαρύ και το παρομοιάζει με “16 πολύ οργισμένους γονείς να τιμωρούν ένα μοναχικό παιδί”! Αυτή ήταν η χειρότερη ημέρα της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, σημειώνει χαρακτηριστικά άνθρωπος που ήταν παρόν στη συνεδρίαση αυτή!

Οι υπουργοί Οικονομικών ξεκαθάρισαν στην ελληνική αντιπροσωπία ότι δεν πρόκειται να δώσουν “ούτε ένα σεντ” εάν δεν αποδείξει η Ελλάδα ότι μπορεί να εφαρμόσει στο έπακρο τις δεσμεύσεις που απορρέον από την πρώτη δανειακή σύμβαση, αλλά και τα μέτρα που απαιτούνται για να προχωρήσει η Ελλάδα στην εκταμίευση μέρους της δεύτερου πακέτου.

http://www.epikaira.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα