Your mind and a pound

Το ότι η Πασόκειος Femme fatale κ. Άννα Διαμαντοπούλου, προσφάτως προσκεκλημμένη του ιδρύματος Μπίλντερμπεργκ, πριν από κάμποσο καιρό πρότεινε να καθιερωθεί η Αγγλική γλώσσα ως δεύτερη επίσημη γλώσσα στην Ελλάδα, μάλλον το γνωρίζει αρκετός έως πολύς κόσμος.

Αυτό που ίσως να μην είναι γνωστό, είναι η απάντηση που έδωσε στις ανησυχίες της ο μέγιστος Βασίλης Τριανταφυλλίδης, αυτός ο....
ευπατρίδης που από το δικό του μετερίζι μάχεται
καθημερινά επί σειρά ετών, ο αυθεντικός Χάρρυ Κλυνν.

Ας παραθέσουμε λοιπόν τα 2 κείμενα, αναρτώντας αρχικά το βδέλυγμα και εν συνεχεία το ξέπλυμα.

Άννα Διαμαντοπούλου

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Γραφείο Τύπου

19.Νοε.2001

Σχετικά με την πρότασή της για το ρόλο της Αγγλικής γλώσσας η Επίτροπος κα Άννα Διαμαντοπούλου, προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Υπάρχουν τρεις λόγοι για τους οποίους πρέπει να ανοίξει άμεσα η συζήτηση για το θέμα της γλώσσας της διεθνούς επικοινωνίας στην Ελλάδα. Ο πρώτος είναι η διεύρυνση της Ε.Ε. και το γεγονός ότι τα επόμενα πέντε ή έξι χρόνια σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα χρησιμοποιούνται 22 γλώσσες, οι οποίες πρέπει να είναι ισότιμες και να ομιλούνται όλες σε όλες τις διαδικασίες. Δεύτερον, η επικράτηση του διαδικτύου όλο και περισσότερο, σαν εργαλείο πληροφορίας, γνώσης, επιστημονικών και επιχειρηματικών συναλλαγών, και τρίτον η θέση της χώρας σε μια ευρύτερη περιοχή (Βαλκάνια, Μέση Ανατολή ) όπου ήδη η γλώσσα της πολιτικής και των επιχειρήσεων είναι η αγγλική. Οι λόγοι αυτοί κάνουν επιτακτική πλέον την ανάγκη για τη χώρα μας να προβλέψει, να επιλέξει και να δώσει με επάρκεια στους πολίτες της αυτό το εργαλείο επικοινωνίας του μέλλοντος. Υπάρχει η γλώσσα της σκέψης και η γλώσσα της επικοινωνίας. Νομίζω ότι στο μέλλον όλες οι χώρες της Ευρώπης θα έχουν αυτές τις δύο γλώσσες. Η γλώσσα της σκέψης είναι η γλώσσα της δημιουργίας, συλλογιέται καλά όποιος συλλογιέται στη γλώσσα του και δημιουργεί. Υπάρχει όμως και η γλώσσα της επικοινωνίας και όποιος έχει κατακτήσει τη γλώσσα της επικοινωνίας έχει και δύναμη. Προϋπόθεση της ισχυρής Ελλάδας είναι και αυτό το εργαλείο επικοινωνίας στο μέλλον. Άρα χρειάζονται και τα δύο, και να επενδύουμε συνεχώς στη γλώσσα μας η οποία είναι το εργαλείο σκέψης και δημιουργίας, και να επενδύσουμε άμεσα και ουσιαστικά στο εργαλείο επικοινωνίας που είναι το απαραίτητο όπλο του μέλλοντος.

Όσον αφορά τη λέξη επίσημη θεωρώ ότι το επίσημο κράτος και στη χώρα μας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη εξασφάλισης γλωσσομάθειας σε βαθμό επάρκειας τέτοιο που να είναι εργαλείο επικοινωνίας, μάθησης και εργασίας. Η καθιέρωση δεύτερης επίσημης εκπαιδευτικής γλώσσας σημαίνει μια πολύ μεγάλη αλλαγή στο υπάρχον σύστημα, γιατί η αλλαγή αυτή θα απαιτήσει χρόνο και τεράστιες επενδύσεις σε ανθρώπους και δομές.





YOUR MIND AND A POUND



Γιασπασάν, ρε Αννούλα, ντερμπεντέρισσα!

Να χαρώ εγώ, που λέμε κι εμείς
Keywords
Τυχαία Θέματα