Α. Σαμαράς: "Βραχύβια ανακούφιση" η κάλυψη των δανειακών αναγκών της χώρας

Αποδομεί πλήρως τη σημασία της πρόσφατης Συνόδου των ηγετών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες ο Αντώνης Σαμαράς, με συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην Καθημερινή της Κυριακής. Οπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΝΔ,
οι προβλέψεις της για την κάλυψη των δανειακών αναγκών της Ελλάδας είναι μόνο...
"βραχύβια ανακούφιση", αλλά δεν αποτελούν ούτε λύση ούτε διέξοδο.
Με αντάλλαγμα την θετική επίδραση στο ύψος του χρέους, η Ελλάδα "τρωει τη ρετσινιά της επιλεκτικής χρεοκοπίας για πολύ μικρό κούρεμα", όπως σημειώνει, προσθέτοντας ότι είναι πιθανό οι αγορές να επιμείνουν ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και να αρχίσουν να προεξοφλούν και νέα αναδιάρθρωση.

Προαναγγέλει επίσης ότι θα παραμείνει αρνητικός σε σειρά προβλέψεων της συμφωνίας, εφόσον δεν υπάρξει αλλαγή πολιτικής. Μάλιστα, εκτιμά ότι θα υπάρξει σταδιακά και μεταστροφή της αρνητικής στάσης των Ευρωπαίων προς το πρόσωπό του, ειδικά από τους "ομόσταυλους" της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. "Όσο αρνούμαι την συναίνεση στο λάθος τόσο αφήνω ανοιχτή την προοπτική μιας συνολικής ανα-διαπραγμάτευσης", υποστηρίζει.

Υποστήριξε επίσης ότι η ΝΔ είναι έτοιμη να αναλάβει τη διακυβέρνηση και επανέλαβε το αίτημα για πρόωρες εκλογές. Οπως εκτιμά, η σημερινή κυβέρνηση δεν πατά γερά στα πόδια της, κάτι που γεννά αστάθεια. Αντίθετα, τα σημερινά στελέχη της ΝΔ, παλιά και δοκιμασμένα καθώς και νέα, μερικά μάλιστα έκπληξη, μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Για το θέμα των ταξί τάσσεται μεν υπέρ της απελευθέρωσης αλλά με κανόνες, όπως το πληθυσμιακό κριτήριο, που ζητούν οι τελευταίοι. Παράλληλα όμως τους διαμηνύει ότι δεν μπορούν επειδή υπέστησαν μια αδικία να κάνουν οι ίδιοι μια άλλη σε πολύ περισσότερους.

http://www.dailynews24.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα