"Αδιαφανής και αναποτελεσματική η τρόικα"


Με "μελανά" χρώματα περιγράφει ειδησεογραφική ιστοσελίδα, που έχει δημιουργήσει ο πρώην διευθυντής της "Monde", Εντουί Πλενέλ, την ακρόαση της τρόικας σε κοινή συνεδρίαση επιτροπών της Ευρωβουλής μετά από...... πρόσκληση των ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ώστε να δώσει "εξηγήσεις" για την πολιτική που εφαρμόζεται στην Ελλάδα.

Διαβάστε: Μισθούς Βαλκανίων ζητά η τρόικαΜε τίτλο "η ελληνική Τρόικα δέχεται πιέσεις από τους ευρωβουλευτές", ο συντάκτης υπογραμμίζει
ότι "είναι η πρώτη φορά" που καλούνται για να υπερασπισθούν την αποτελεσματικότητα της δράσης τους οι υπεύθυνοι, δηλαδή ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΚΤ Γιόργκ Ασμουσεν και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Πόουλ Τόμσεν.
"Το τρίο αυτό, άγνωστο για τη μεγάλη πλειοψηφία των Ευρωπαίων, καθορίζει εδώ και δύο χρόνια περίπου τις βασικές επιλογές για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση", λέει ο συντάκτης."Τα αποτελέσματά είναι δύσκολο να τα υπερασπισθεί κανείς, αφού η ύφεση έφθασε το 6,7%, η ανεργία ξεπέρασε το 21% στις αρχές του τρέχοντος έτους, ενώ παραμένουν ακόμη έντονες οι ανησυχίες για το μέλλον", προσθέτει.
Η περιγραφή της ακρόασης δεν κολακεύει ιδιαίτερα τους τρεις αξιωματούχους."Απαντούν σε δεκάδες ερωτήματα των ευρωβουλευτών σε αγγλικά που δεν είναι πάντα σαφή, χωρίς να σηκώσουν το κεφάλι από τις σημειώσεις που τους έχουν ετοιμάσει οι σύμβουλοί τους", τονίζει.
Ο επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα, εξηγεί τους λόγους της πρωτοβουλίας αυτής των Σοσιαλιστών να κληθούν σε "απολογία" οι τρεις αξιωματούχοι: "Η τρόικα δεν είναι επαρκώς διαφανής στον τρόπο λειτουργίας της και δεν φαίνεται να πετυχαίνει ιδιαίτερα αποτελέσματα. Θα πρέπει να είναι περισσότερο υπόλογη ενώπιον των εκλεγμένων και αυτή η συνάντηση αποτελεί ένα πρώτο ταπεινό βήμα", σημειώνει.
" Οι τρεις της τρόικας μου θυμίζουν τους τρεις πιθήκους ενός κινέζικου μύθου: δεν βλέπουν, δεν ακούν, δεν μιλούν..." δήλωσε ο ευρωβουλευτής Ρόμπερτ Γκέμπελς, ο οποίος πρόσφατα επισκέφθηκε την Αθήνα."Όσο περισσότερο εφαρμόζει η Ελλάδα τα μέτρα του Μνημονίου, τόσο περισσότερο βουλιάζει στην ύφεση. Θα αναγνωρίσει άραγε κάποτε η Τρόικα ότι έχει πάρει λάθος δρόμο;" αναρωτιέται η Ελίζα Φερέιρα, από την Πορτογαλία.
Με μεσότιτλο "Άνθρωποι ξεθεωμένοι" ο συντάκτης περιγράφει τις δυσκολίες του κόσμου στην Ελλάδα, ενώ υπογραμμίζει ότι "για την επιτυχία της οικονομίας είναι απαραίτητη η κοινωνική δικαιοσύνη".
Keywords
Τυχαία Θέματα