Αυτό το μήνυμα περιέχει γραφικά, αν δεν τα βλέπετε διαβάστε τα νέα στον browser σας Thursday, 17 November 2011 Μισθωτοί και συνταξιούχοι τα "δίνουν όλα" στην εφορία Στα συνήθη φορολογικά υποζύγια αναδεικνύονται για άλλη μία φορά οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα για το οικονομικό έτος του 2009. Διαβάστε περισσότ

Μικρά περιθώρια ελιγμών στους όρους του νέου PSI διαπιστώνει ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Τσαρλς Νταλάρα, ο οποίος είχε σήμερα συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο και τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.
«Είναι σαφές ότι πρέπει να συγκρατήσουμε τις ζημίες καθαρής παρούσας αξίας για τους επενδυτές», ανέφερε σε συνέντευξή του στο...
Reuters, o κ. Νταλάρα, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια ελιγμών, «αλλά θα διασφαλίσουμε ότι η συμφωνία θα παραμείνει εθελοντική».

Από τα αποτελέσματα αυτών των διαβουλεύσεων θα εξαρτηθούν οι ζημιές που θα προκύψουν για τις ελληνικές τράπεζες, και κατ΄ επέκταση οι ανάγκες τους για νέα κεφάλαια τους επόμενους μήνες. Ωστόσο, εκτιμάται ότι τα περιθώρια ελιγμών δεν είναι σημαντικά.

Ο επικεφαλής του IIF Τσαρλς Νταλάρα είχε χθες συνάντηση με τον Ελληνα Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, όπου συζητήθηκε το γενικότερο πλαίσιο συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα (PSI) στο πρόγραμμα χρηματοδότησης της χώρας. Νωρίτερα, ο κ. Νταλάρα συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο με τον οποίο και συζήτησε θέματα που αφορούν στην εφαρμογή της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου και ειδικότερα στη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

Εντωμεταξύ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος επανέλαβε για μία ακόμη φορά χθες στη Βουλή ότι η κεφαλαιακή στήριξη των τραπεζών από το νέο πακέτο των 30 δισ. ευρώ θα υλοποιηθεί με κοινές μετοχές και όχι με προνομιούχες.

Αυτό σημαίνει ότι εάν η άντληση πόρων από το δημόσιο είναι μεγάλη και με δεδομένες τις τρέχουσες χαμηλές αποτιμήσεις των τραπεζών στο ΧΑ, οι σημερινοί μέτοχοί τους θα υποστούν σημαντικές απώλειες στην αξία της περιουσίας τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Νταλάρα διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι οι συνομιλίες για το PSI θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως και τα Χριστούγεννα, εκτιμώντας ότι η εάν υπάρξει καθυστέρηση η συμφωνία θα καταστεί μετέωρη.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, οι τράπεζες συμφώνησαν σε κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 50%, κίνηση που θα οδηγήσει σε μείωση του κατά 100 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, οι ζημίες καθαρής παρούσας αξίας για τους ομολογιούχους ανάλογα με τα επιτόκια και τη διάρκεια των νέων ομολόγων, μπορεί να παραμείνουν κοντά στο 50% ή να υπερβούν το 60%, σημείο που αποτελεί κλειδί στις διαπραγματεύσεις με τους κατόχους ομολόγων.

Ο επικεφαλής του IIF δεν διευκρίνισε ποιο θα είναι το ανώτατο όριο, σημειώνοντας πάντως ότι αυτή τη στιγμή εξετάζονται δύο προσεγγίσεις: μια προσέγγιση για όλους τους επενδυτές και μια άλλη προσέγγιση που περιλαμβάνει δύο επιλογές. «Θα συζητήσουμε τις παραμέτρους γι΄ αυτά που πιστεύουμε ότι θα δουλέψουν και για αυτά που δεν θα δουλέψουν», πρόσθεσε.

Το IIF θέλει να προωθήσει μία λύση για όλες τις τράπεζες, εγχώριες και ξένες, με δύο εναλλακτικές προτάσεις που θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα:

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτό, Thursday 17 November 2011, Μισθωτοί, 2009, Διαβάστε, PSI,afto, Thursday 17 November 2011, misthotoi, 2009, diavaste, PSI