Αυτοδυναμία και επαναδιαπραγμάτευση επιδιώκει η ΝΔ

Ορατό θεωρούν, στην Νέα Δημοκρατία, το ενδεχόμενο να προσφύγει η κυβέρνηση σε πρόωρες εκλογές για να πετάξει από πάνω της την καυτή πατά της οικονομίας.
«Αν επιδιώξουν έγκριση της νέας συμφωνίας από 180 βουλευτές, σημαίνει πως έχουν αποφασίσει να δραπετεύσουν και σηκώνουν τα χέρια ψηλά μπροστά στα αδιέξοδα που οι ίδιοι δημιούργησαν»....λένε
στην Νέα Δημοκρατία καθώς τα μηνύματα που...
φθάνουν στα γραφεία της Λεωφόρου Συγγρού δείχνουν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Ιδίως λόγω της επιμονής του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών Ε. Βενιζέλου. «Η στάση μας είναι καθαρή και ξάστερη. Δεν θα συμφωνήσουμε με κάτι που σκοτώνει την οικονομία και την ελπίδα για έξοδο από την κρίση,» λένε συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ και θεωρούν ότι «αν τελικά η Βουλή κληθεί να εγκρίνει την νέα δανειακή σύμβαση με αυξημένη πλειοψηφία , τότε η ευθύνη για τις κάλπες που αναπόφευκτα θα στηθούν θα ανήκει στην κυβέρνηση». «Τις εκλογές τις ζητάμε γιατί αυτή η κυβέρνηση βλάπτει τη χώρα» σημειώνει ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνομιλητές του αλλά επισημαίνει ότι "αν γίνουν τελικά εκλογές , αυτές θα οφείλονται στην παραίτηση της κυβέρνησης υπό το βάρος των αδιεξόδων που προκαλεί η πολιτική της".

Η ΝΔ θέτει δύο βασικούς στόχους σε περίπτωση που γίνουν πρόωρες εκλογές, την αυτοδυναμία και ύστερα την επαναδιαπραγμάτευση. «Και οι δύο αυτοί στόχοι δεν υπηρετούνται αν εμείς στηρίξουμε τα λάθη του ΠΑΣΟΚ,» σχολίαζε κορυφαία κομματική πηγή ενώ τόσο ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέας Λυκουρέντζος όσο και ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού έχουν επανειλημμένως με δηλώσεις τους επισημάνει ότι η προοπτική της εκλογικής αυτοδυναμίας δεν είναι μακρινή όσο οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι οι προτάσεις της ΝΔ είναι ικανές να δώσουν λύση στο πρόβλημα της χώρας.

Κι αυτό γιατί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμούν ότι για να μπορέσει η επόμενη κυβέρνηση να πιέσει την τρόικα και τους δανειστές για επαναδιαπραγμάτευση θα πρέπει να έχει ισχυρή εντολή από τους πολίτες. Διαφορετικά, όπως λένε, μια αδύναμη και πολυδιασπασμένη κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει με ισχυρό τρόπο ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν την έξοδο της χώρας από την κρίση και το Μνημόνιο μια ώρα αρχύτερα.

http://briefingnews.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα