Αυτός είναι ο άνθρωπος που ήθελε να γίνει «πατριάρχης» στον ΠΑΟΚ..Μαζί με τους Γκρίζους Λύκους έκανε αγώνα κατά του Πατριαρχείου.

Ο ομογενής Κωνσταντινουπολίτης με τις απροσδιόριστες επιχειρηματικές δραστηριότητες, που διαπραγματεύτηκε την εξαγορά του "Δικεφάλου του Βορρά", έχει πρωταγωνιστήσει στο παρελθόν σε πρωτοφανή επιχείρηση υπονόμευσης του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Βίος και πολιτεία είναι ο, κατά δήλωσή του, "επιχειρηματίας" Βασιλάκης Φλωρίδης, που
φιλοδοξούσε να δει τον εαυτό του μέχρι και...
ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ. Ο τίτλος "ομογενής επιχειρηματίας"
επιχειρήθηκε να αποτελέσει διαβατήριο για την είσοδό του στον χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά είναι ιδιαίτερα ασαφής σε ό,τι αφορά το περιεχόμενό του.
Ο Βασιλάκης Φλωρίδης άλλοτε εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης ορυχείων κάπου στην Κένυα, άλλοτε ως αφεντικό μεγάλης εταιρείας υπηρεσιών ασφάλειας και φύλαξης, ποτέ όμως δεν διευκρινίστηκαν με σαφήνεια το περιεχόμενο και η έδρα της επαγγελματικής δραστηριότητάς του.
Το 2000 η εφημερίδα "Χουριέτ" είχε δημοσιεύσει μια είδηση για τον Β. Φλωρίδη παρουσιάζοντάς τον ως ιδιοκτήτη της εταιρείας The Bosphorus Flor Group Of Companies με έδρα τις ΗΠΑ, η οποία από το 1998 παρείχε στην Τουρκία υπηρεσίες θαλάσσιων ταχυμεταφορών κούριερ, προσθέτοντας ότι η εταιρεία ειδικευόταν και στον τομέα της προστασίας.
Βρώμικη υπόθεση
Μυστηριώδης φυσιογνωμία, ο κ. Φλωρίδης έγινε γνωστός από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας όταν με ευθύνη του ξετυλίχθηκε η μεγαλύτερη και πιο βρώμικη υπόθεση υπονόμευσης του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του ίδιου του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.
Η εμπλοκή του σε αυτήν την υπόθεση κατέληξε στη δικαίωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου έπειτα από μακρόχρονο αγώνα στα τουρκικά δικαστήρια, αλλά και στον αφορισμό του επιχειρηματία, το 2008. Ο κ. Φλωρίδης εκμεταλλευόμενος τη γνωριμία του με τον μητροπολίτη Χαλκηδόνος κ. Ιωακείμ, με τον οποίο είχαν υπηρετήσει μαζί τη θητεία τους στον τουρκικό στρατό, εμφανίσθηκε στο Πατριαρχείο με σκοπό να "σώσει" τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.
Πηγές του Πατριαρχείου επιμένουν ότι τότε πείσθηκε ο μητροπολίτης Χαλκηδόνος να δώσει ένα σεβαστό ποσό στον Βασιλάκη Φλωρίδη, πιστεύοντας ότι πράγματι έχει προσβάσεις στο "βαθύ κράτος" και θα μπορούσε έτσι να ανοίξει τον δρόμο για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής.

Ο Φλωρίδης όμως εμφανίσθηκε να υποστηρίζει ότι εκείνος ήταν που είχε δωρίσει ένα ποσό στο Οικουμενικό Πατριαρχείο προκειμένου να "λαδωθούν" κρατικοί παράγοντες και να επιτρέψουν το άνοιγμα της Χάλκης.
Ο "ομογενής επιχειρηματίας" έκανε λόγο για μια δωρεά σχεδόν 3,3 εκατ. δολαρίων από τον λογαριασμό του στην τράπεζα UBS σε έναν λογαριασμό της τουρκικής τράπεζας Τοπρακμπάνκ, που ανήκε στον ίδιο και σε κάποιον Τούρκο ονόματι Ισμαήλ Σιτκί Κιουτσούκ, ο οποίος κατά δήλωση του Φλωρίδη ήταν αυτός που πήρε τα χρήματα...

Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ενώ ήταν γνωστό πως η Χάλκη έμενε κλειστή όχι για κάποιο γραφειοκρατικό κώλυμα, αλλά λόγω κεντρικής πολιτικής επιλογής, υπήρχε στο Πατριαρχείο η εντύπωση ότι θα λυνόταν το θέμα με το "λάδωμα" κάποιων κρατικ
Keywords
Τυχαία Θέματα