Αγώνας επιβίωσης για την Ελληνική Εταιρεία Αλτσχάιμερ!

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Βαρδαρός

Με λουκέτο απειλούνται, δυο μονάδες της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ, λόγω των εξαγγελιών που έγιναν για τις διαρθρωτικές αλλαγές στο Υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, οι δομές της «Αγίας Ελένης» και του «Αγίου Ιωάννη» στη Θεσσαλονίκη λειτούργησαν κατ' αρχήν το 2007 με έξοδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα πλαίσια του «Ψυχαργώς» και κατόπιν τις...
ανέλαβε το Υπουργείο Υγείας.

Από τότε οι πληρωμές γίνονται τμηματικά κάθε 2-3 μήνες, ενώ απλήρωτοι
παραμένουν από τον Ιούλιο, όλοι οι εργαζόμενοι στις δύο μονάδες. Οι ειδικοί επιστήμονες που εργάζονται στους συγκεκριμένους φορείς στην άνοια και στις μη φαρμακευτικές θεραπείες για γνωστική αποκατάσταση, αποτελούν μια ελπίδα για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους για καλύτερη ποιότητα ζωής και καθυστέρηση της εξέλιξης της νόσου.

Την αγωνία της για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ, εξέφρασε η ιδρύτρια και πρόεδρος στον τομέα αυτό και Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής, Μάγδα Τσολάκη με δηλώσεις της στο newsbomb.gr.

Η κ. Τσολάκη επεσήμανε τα προβλήματα που υπάρχουν τόσο στις καταβολές των ενοικίων στους χώρους που στεγάζουν τις δυο μονάδες, όσο και στις πληρωμές των εργαζομένων, που ειρήσθω εν παρόδω, έχουν να πληρωθούν από τον Ιούλιο.

Ωστόσο, τόνισε ότι τελικά θα υπάρξει «φως στο τούνελ» καθώς στη συνάντηση που είχε από τον Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μάρκο Μπόλαρη, πήρε σαφείς διαβεβαιώσεις ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα λυθούν όλα τα θέματα που απασχολούν την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ.
Μ. Τσολάκη: «Νοιώθω τη θηλιά στο λαιμό»

«Δυστυχώς το τελευταίο χρονικό διάστημα, αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα στις δύο μονάδες της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ.

Είναι γεγονός πως τα ενοίκια στα οποία στεγάζονται η «Αγία Ελένη» και ο «Άγιος Ιωάννης» έχουν να πληρωθούν από τον Ιανουάριο. Ωστόσο, είμαστε τυχεροί, καθώς ο ιδιώτης στον οποίο ανήκουν τα εν λόγω κτίρια, δεν έχει θέσει ποτέ θέμα αποχώρησης μας, ενώ παράλληλα έχει τονίσει ότι θα μας δώσει όσο χρόνο χρειαστεί, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της καταβολής των χρημάτων.

Επιπλέον, ένα ακόμα πολύ σημαντικό ζήτημα είναι αυτό της σταθερής καθυστέρησης που παρατηρείται στις πληρωμές των εργαζομένων. Είμαστε απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες. Έχω υπό την επιστημονική μου επίβλεψη, 54 νέους ανθρώπους με πτυχία και διάθεση να προσφέρουν στον συνάνθρωπό τους. Ωστόσο, με αυτά τα προβλήματα, φεύγει ο ενθουσιασμός τους. Νοιώθω τη θηλιά στο λαιμό.

Παρόλα αυτά, επειδή είμαι αισιόδοξη πιστεύω ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει τις δυο μονάδες που αποτελούν κόσμημα για τον κοινωνία και τον πολιτισμό μας να κλείσουν.

Το ειδικευμένο μας προσωπικό προσφέρει στους ανθρώπους καλύτερη μνήμη, προσοχή και λόγο, ενώ με μας μοιράζονται λύπες και χαρές, νοιώθοντας σαν το σπίτι τους.

Σε λίγες μέρες θα συναντηθώ με το Δήμαρχο Πάτρας,
Keywords
Τυχαία Θέματα