Αλαλούμ με την εργασιακή εφεδρεία στο Υπουργικό

Κυβερνητικό αλαλούμ επικρατεί γύρω από το θέμα της εργασιακής εφεδρείας. Τις πληροφορίες ότι το θέμα δεν θα συζητηθεί τελικά στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο φαίνεται πως δεν ξέρουν όλοι οι υπουργοί ή δεν θέλουν να ξέρουν.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος επιμένει ότι το θέμα είναι στην ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου, ο Γιώργος Κουτρουμάνης που συμμετείχε και στις συσκέψεις για το θέμα έλεγε
όχι. Το σίγουρο είναι ότι …
η κομματική πελατεία διχάζει τους υπουργούς, οι οποίοι δεν κατέληξαν στα κριτήρια που θα διέπουν την εργασιακή εφεδρεία, καθώς υπάρχουν νομικά προβλήματα ειδικά εάν αφορά στο στενό δημόσιο τομέα.

Όλα αυτά υπό το άγρυπνο βλέμμα της τρόικας που επέστρεψε στην Αθήνα και όπως τόνιζε μετά τη χθεσινή σύσκεψη ο Βαγγέλης Βενιζέλος το θέμα θα διαπραγματευθεί εκ νέου μαζί της . Όλα αυτά όμως κρίνουν και την εκταμίευση της 6ης δόσης καθώς επανέρχεται το θέμα των καθυστερήσεων. Όχι μόνο η εφεδρεία, αλλά και το ενιαίο μισθολόγιο είναι θέματα που θα έπρεπε να έχουν κλείσει τουλάχιστον από το καλοκαίρι και όπως αποδεικνύεται δεν είχε γίνει καμία προεργασία.

Το θέμα αναμένεται να βάλει και ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και να υπενθυμίσει στους υπουργούς του τη δέσμευση που έδωσε για πιστή εφαρμογή των ληφθέντων μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε πριν από λίγο το πρακτορείο Reuters και επιβεβαίωσε το Μέγαρο Μαξίμου, ο Γιώργος Παπανδρέου θα κάνει ένα ταξίδι αστραπή αύριο στο Παρίσι για να συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

http://briefingnews.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα