Αλαζόνας ο Ερντογάν απέναντι στην Κύπρο …αλλά όχι και στο Ισραήλ!

Επίδειξη δύναμης και αλαζονείας έκανε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρ.Τ. Ερντογάν, καθώς το πρωθυπουργικό τουρκικό αεροσκάφος πέρασε από τον εναέριο χώρο της Κύπρου για να καταλήξει στην Αίγυπτο, δίχως να δώσει σχέδιο πτήσης στις....
Κυπριακές αρμόδιες Αρχές, ούτε καν τυπικά να ζητήσει την άδεια διέλευσης, αντιθέτως με την Ελλάδα, που στην επιστροφή του θα περάσει από
το F.Y.R. των Αθηνών και έχει ήδη ενημερώσει σχετικώς.

Μάλιστα, παρότι διαχέονταν πληροφορίες στον τουρκικό τύπο, ότι το πρωθυπουργικό αεροσκάφος θα συνόδευαν μαχητικά της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας με τελικό αποδέκτη την Λάρνακα και το Τελ Αβίβ, αυτό τελικά δεν έγινε, ίσως για να μην προκαλέσει τυχόν περισσότερες τριβές με το Ισραήλ. Αντίθετα η όλη συμπεριφορά ήταν εντελώς αλαζονική απέναντι στην Κύπρο και καθορίζει σε έναν βαθμό, τα όσα θα αντιμετωπίσει η Κύπρος από την Τουρκία, σε σχέση με τα αναφαίρετα δικαιώματά της.

Αξίζει να σημειωθεί, πως σήμερα οι Τούρκοι συνέχισαν τις απειλές τους προς τη Κύπρο με μία ενδεχόμενη χρήση του πολεμικού τους στόλου. Σειρά αυτή τη φορά είχε ο υπουργός ενέργειας και φυσικών πόρων της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ, ο οποίος δήλωσε πως αν την 1η Οκτωβρίου η Κύπρος αρχίσει τις γεωτρήσεις, θα καταπλεύσουν στην περιοχή τουρκικά πολεμικά.

Εξάλλου, ο Αντιπρόεδρος του Ρεπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Φαρούκ Λόγογλου ισχυρίστηκε, ότι οι έρευνες για φυσικό αέριο και πετρέλαιο σχετίζονται με τα εθνικά συμφέροντα και την ασφάλεια της Τουρκίας και κάλεσε την κυβέρνηση Ερντογάν να ενεργήσει κατάλληλα.

http://www.prionokordela.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα