ΑΜΕΙΩΤΟ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΙΜΕΡΕΙΣ-ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ

ΡΑΔΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 89,2 FM
Είναι αλήθεια πως τις δύο τελευταίες δεκαετίες, η Χώρα μας, μα ιδιαίτερα η δική μας περιοχή η Θεσπρωτία, αλλά και ολόκληρη η Ήπειρος, δέχθηκε την τρομερότερη και επικινδυνότερη επίθεση του πιο φονικού όπλου, των σύγχρονων κοινωνιών, από ξηρά και θάλασσα, των Ναρκωτικών ουσιών.
Τα Ελληνοαλβανικά σύνορα κατέστησαν μια αστείρευτη πηγή, αυτή της σύγχρονης κατάρας.
Τα μεγαλύτερα θύματα αυτής της λαίλαπας,
ήταν και συνεχίζουν να είναι οι νέοι μας.
Και βέβαια αυτοί είναι και η στοχευμένη Ελληνική Κοινωνική μάζα, εκείνων των...
παραγόντων, που, πριν μισόν αιώνα και πλέον, την είχαν εντάξει στον προγραμματισμό τους, προκειμένου να διευκολυνθούν στην καθίδρυση μιας παγκόσμιας υπερκυβέρνησης που θα έθετε τον κόσμο όλο στη δικαιοδοσία της.
Είναι επίσης αλήθεια ότι τύχη καλή για τον νομό μας, οι Αστυνομικές και Λιμενικές υπηρεσίες, όλα αυτά τα χρόνια, παρά τις δυσμενέστατες συγκυρίες, παρά την έλλειψη σχετικής εμπειρίας, παρά τις υπέρμετρες ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, έκαναν την υπέρβαση.
Οι εκάστοτε ηγεσίες τους, με πραγματική αυταπάρνηση μέχρι και του βαθμού της αυτοθυσίας, ξεπέρασαν κάθε προγραμματισμό και προσδοκία, τόσο της πολιτικής όσο και των φυσικών τους προϊσταμένων, οι οποίοι και τις τοποθέτησε στις νευραλγικές αυτές θέσεις.
Όμως όλη αυτή την ενθουσιώδη πορεία, σταδιοδρομία και δράση των Αξιωματικών και του υπόλοιπου προσωπικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας τις σκίαζε η ανικανότητα του ίδιου του Κράτους, αλλά και η αδιαφορία της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας, να ασχοληθεί υπεύθυνα και σοβαρά με το θέμα, να διαθέσει τα απαραίτητα μέσα στις παραπάνω υπηρεσίες του νομού και να αποδείξει έμπρακτα και πειστικά, πως πραγματικά ενδιαφέρεται να προστατέψει τη Θεσπρωτική νεολαία και την Ελληνική γενικότερα από τον ύπουλο αυτό θανατηφόρο εχθρό και τους αδίστακτους εμπόρους του.
Έτσι, σε καθημερινή βάση η παγκόσμια κοινή γνώμη πληροφορείται τη δράση των Υπηρετών αυτού του τόπου μας, τις επιτυχίες τους, τα χτυπήματα που καταφέρνουν εναντίον αυτών των κυκλωμάτων.
Που όμως αποδεικνύονται ατελείωτα.
Όλους τους εδώ αρμόδιους, αλλά και την ίδια την κοινή γνώμη, τους ανησυχούν η ανεξέλεγκτη δράση αυτών των κυκλωμάτων στη συνοριακή γραμμή, αλλά στα διοικητικά όρια της γείτονας χώρας.
Και αυτό γιατί, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί πολλές συναντήσεις κορυφής των δύο κρατών.
Ενώ έχουν υπογραφεί βαρύγδουπες διακρατικές συμφωνίες για κοινή δράση αντιμετώπισης αυτού του γεγονότος.
Ενώ και από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει διατεθεί πακτωλός χρημάτων κυρίως στο Αλβανικό Κράτος για την αντιμετώπιση αυτής της Βιομηχανίας Ναρκωτικών.
Διαπιστώνεται ότι η γειτονική μας Χώρα, εμπαίζει τους πάντες, με θράσος που γεννά πολλές υποψίες.
Γιατί η Ελληνική Κυβέρνηση δεν αξιώνει από την Αλβανική να τηρήσει τις συμφωνίες;
Γιατί, ενώ το δικαιούται η Ελληνική Κυβέρνηση δεν πραγματοποιεί ελέγχους στις «φανερές» φυτείε
Keywords
Τυχαία Θέματα