ΑΜΕΣΗ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ Η ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ!

H αποτίμηση των 4 μεγάλων τραπεζών (Εθνική, Alpha, Eurobank, Πειραιώς),
έχει πέσει από τα €35,6δις στα €8(!) δις!!!"
Τα τελευταία 2 χρόνια, οι εγγυήσεις που έχει δώσει το κράτος ανέρχονται σε 108δις!,
ΟΔΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ "ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΞΙΑ", "ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ", ΠΟΥ "ΔΕΝ.....
ΘΑ ΔΙΝΟΥΝ" ΔΑΝΕΙΑ!

Εικόνα ευρύτατης αποσύνθεσης παρουσιάζει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα,
καθώς τρία χρόνια μετά την έναρξη της καπιταλιστικής κρίσης, οι ελληνικές τράπεζες από κύριο παίκτη στη Νοτιαoνατολική Ευρώπη, μετατράπηκαν σε "σκιές".
Οι χρηματιστηριακές αποτιμήσεις των τραπεζικών αυτών "σκιών" κατρακυλούν συνεχώς: απο το Σεπτέμβριο του 2008 έως σήμερα, η αποτίμηση των 4 μεγάλων τραπεζών (Εθνική, Alpha, Eurobank, Πειραιώς), έχει πέσει από τα €35,6δις στα €8(!) δις!!!
Φυσικά κανείς δεν θα περίμενε πως ένα τέτοιο τραπεζικό σύστημα θα συνέχιζε να λειτουργεί από μόνο του! Πράγματι, οι ελληνικές διατηρούνται εν ζωή με δημόσιο χρήμα. Αυτή η τεχνητή διατήρηση στη ζωή, γίνεται με τις εγγυήσεις του δημοσίου αλλά και την απεριόριστη ρευστότητα που παρέχει η ΕΚΤ, με τα σκανδαλώδη επιτόκια του 1% και 1,5%.
Πλέον, το "κρατικό ταμείο" αποτελεί βασική πηγή ρευστότητας για τις ελληνικές τράπεζες, καθώς οι καταθέσεις εξαφανίζονται είτε για να καλύψουν βασικές ανάγκες των δοκιμαζόμενων λαϊκών στρωμάτων είτε για να καταλήξουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού. ...

Μόνο μέσα στο 2010, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, εξαερώθηκαν καταθέσεις αξίας €40 δις, ενώ στο 5μηνο του 2011, το αντίστοιχο νούμερο έφτανε τα €18 δις! Τα μεγέθη αυτά αντιστοιχούν σε μείωση κατά 24%(!) σε μόλις 17 μήνες!!!
Άμεσο επακόλουθο της εξαέρωσης των καταθέσεων, σε συνδυασμό φυσικά με την κατάρρευση της εσωτερικής ζήτησης στην ελληνική οικονομία, είναι και το πρωτοφανές στέγνωμα της αγοράς και ιδιαίτερα των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων από οποιαδήποτε μορφή τραπεζικής πίστωσης!
Παράλληλα τα υπάρχοντα χαρτοφυλάκια τραπεζικών δανείων, μπορούν να χαρακτηριστούν ως "τοξικά" καθώς το ποσοστό των "κόκκινων δανείων" φτάνει στα χαρτιά το 15% και στην πραγματικότητα περίπου το 30%. Η απόκλιση αυτή υπάρχει λόγω του "μασαζαρίσματος" των τραπεζικών ισολογισμών μόνο από τις αναδιαρθώσεις – επιμηκύνσεις των "κόκκινων" δανείων στις οποίες προβαίνουν μαζικά τράπεζες, δεσμεύοντας έτσι για ακόμα περισσότερα χρόνια τους δανειολήπτες!
Η παραπάνω εικόνα του τραπεζικού συστήματος, μπορεί να αλλάξει, μόνο στο βαθμό που υπάρξουν άμεσες κινήσεις, για την εθνικοποιήση – κοινωνικοποίηση του συνόλου των ελληνικών τραπεζών! Το εθνικοποιημένο αυτό τραπεζικό σύστημα, αποτελεί πλέον άμεση εθνική ανάγκη, καθώς μπορεί να αποτελέσει βασικό μοχλό για την εφαρμογή μιας διαφορετικής χρηματοπιστωτικής πολιτικής η οποία βασικό στόχο δεν θα έχει τον πλουτισμό των μετόχων, αλλά την αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας με ένα πραγματικά οικολογικό μάλιστα πρόσημο!
Η εφαρμογή τέτοιων πολιτικών δεν αποτελεί κάτι το ανέφικτο, όπως διατυμπαν
Keywords
Τυχαία Θέματα