Ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΕΡ μετά την εκδίκαση της απεργιακής δίκης

Με μια πρωτοφανή ενέργειά τους οι εργοδότες των τριών ραδιοφώνων ΣΚΑΪ, ΔΙΕΣΗ και ΔΡΟΜΟΣ σε πλήρη συγχρονισμό και εναρμόνιση με την εργοδοτική οργάνωση των ιδιοκτητών τηλεόρασης, χτύπησαν τις Ενώσεις των έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ με αγωγή για την απεργία που προκηρύξαμε μαζί με την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ μια μέρα νωρίτερα ώστε, κατά την πλειοψηφούσα
άποψη, να αφήσουμε ελεύθερη την επομένη μέρα την ροή ειδήσεων σχετικών με την....
απεργία και την πανεργατική διαδήλωση. Η δίκη προσδιορίστηκε αμέσως (κατατέθηκε στις 30/11 στις 9.00πμ και δικάστηκε στις 13.30 της ίδιας μέρας). Και τελικά μετά από αναβολές εκδικάστηκε την Δευτέρα 5/12. Με τις διαδικασίες των ασφαλιστικών μέτρων η πολιτεία για άλλη μια φορά κάνει δωρεά στους εργοδότες την γρήγορη ποινικοποίηση κάθε απεργίας και δίωξης των απεργών. Την ίδια ώρα εργαζόμενοι που προσφεύγουν στην δικαιοσύνη, βλέπουν τις υποθέσεις τους να εκδικάζονται 3 και 4 χρόνια αργότερα. Αυτό είναι το κράτος δικαίου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις δικηγόρους κα Μαρία Λαγουβάρδου (ΓΣΕΕ -ΕΚΑ), κα Μαρία – Μαγδαληνή Τσίπρα (ΑΔΕΔΥ) και την κα Χρύσα Σαλαβράκου (ΕΣΗΕΑ) καθώς και τους δικηγόρους Κλοκοτάρα Δημήτρη (ΕΠΗΕΑ) και βέβαια των νομικό μας συμπαραστάτη όλα αυτά τα χρόνια κο Δημήτρη Περπατάρη οι οποίοι με αυταπάρνηση μας υπερασπίστηκαν ακούραστοι όλες αυτές τις μέρες.
Αναμένοντας την απόφαση του δικαστηρίου, δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι πιέσεις, η ποινικοποίηση των αγώνων μας και το συνεχές και ανηλεές κυνήγι που υφιστάμεθα από εργοδότες και κυβέρνηση μας ατσαλώνει.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Δημήτρης Καμαρινόπουλος Μαρία Γεωργέα
Keywords
Τυχαία Θέματα