Αναστασία Μανωλοπούλου

Από την Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτική Σύμβουλο της Παράταξης Νέοι Άνθρωποι-Νέα Πόλη λάβαμε την παρακάτω επιστολή- χαιρετισμό για την ημερίδα που πραγματοποιεί η παράταξη το Σάββατο 2 Ιουλίου.
Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Οικογενειακές υποχρεώσεις με κρατούν εκτός Πατρών και ως εκ τούτου δεν μπορώ να παραβρεθώ στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Ιουλίου 2011, από την παράταξη μας, Νέοι Άνθρωποι –Νέα Πόλη.
Μια συνάντηση που την θεωρώ εξαιρετικά χρήσιμη για όλους όσους ανήκουν στις τάξεις της,,,,
παράταξης, αλλά και για τους πολίτες της Πάτρας συνολικότερα,
καθώς έχουν περάσει έξι μήνεςαπό την μέρα που η νέα δημοτική Αρχή ανέλαβε τις τύχες της πόλης μας και σε αυτή τίποτα δεν φαίνεται να πηγαίνει προς το καλύτερο, αντίθετα, τα αδιέξοδα δείχνουν να μεγαλώνουν.
Αυτή η πρωτοβουλία της παράταξης μας λοιπόν, αφορά κάθε συμπολίτισσα και κάθε συμπολίτη. Είναι χρήσιμη για όλους μας.
• Για να θυμηθούμε όσα προεκλογικάη Δημοτική Αρχή είχε εξαγγείλει και ψηφίστηκε για να υλοποιήσει.
• Για να προβληματιστούμε για όσα γίνονται και, κυρίως, όσα ΔΕΝ γίνονται
• Για να καταγράψουμε για άλλη μια φορά τα μεγάλα και μικρά αλλά πάντως ΑΛΥΤΑ προβλήματα της πόλης μας
• Για να διεκδικήσουμε όσα μας υποσχέθηκαν και εν τέλει όσα μας ανήκουν
• Για να καταθέσουμε προτάσεις και να συμβάλουμε στο μέτρο που μπορούμε και μας αναλογεί στην επίλυση των θεμάτων που ταλανίζουν την Πάτρα μας.

Είναι χρήσιμα όλα αυτά για να μπορέσουμε και εμείς να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους και τις διεκδικήσεις μας, με βάση το δικό μας πρόγραμμα, αλλά και τις συνθήκες και τις απαιτήσεις, όπως έχουν διαμορφωθεί σήμερα.
Είμαι σίγουρη πως το δικό μας έργο και η δική μας προσπάθεια μπορεί να συμβάλλει σημαντικά ως προς την διεκδίκηση αιτημάτων της πόλης και την διόρθωση κακώς κείμενων. Οι δικές μας προτάσεις μπορούν να βοηθήσουν ώστε να διαμορφωθεί μία, περισσότερο ελπιδοφόρα, συνέχεια. Άλλωστε, είμαι από τους ανθρώπους που λένε όχι στην στείρα αντιπολίτευση αλλά επίσης όχι και στην απαθή παράδοση άνευ όρων
Έξι μήνες είναι αρκετοί.Η περίοδος χάριτος έληξε.
Τα προβλήματα δεν μπορούν άλλο να «περιμένουν».
Η υπομονή των Πατρινών εξαντλήθηκε.
Η Δημοτική Αρχή πρέπει επιτέλους να λειτουργήσει να παράξει έργο, να εφαρμόσει όσα «ευαγγελίστηκε» και για τα οποία την εμπιστεύτηκαν οι Πατρινοί.
Το θέατρο του παραλόγου που παρακολουθήσαμε τις τελευταίες εβδομάδες δεν μας αφορά. Είτε πρόκειται για επικοινωνιακά τρικ, είτε για παιχνίδια εξουσίας εντός της παράταξης της Δημοτικής Αρχής, δεν ενδιαφέρει κανένα Πατρινό.
Καλά θα κάνουν να μην αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη , να ασχοληθούν με την ουσία και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Βέβαια αν δεν μπορούν να τακτοποιήσουν τα του οίκου τους πως να περιμένει κανείς να φροντίσουν τα του Δήμου τους;
Εμάς όμως μας ενδιαφέρει αποκλειστικά και μόνον η Πόλη μας, η Πάτρα που υποφέρει.
Όλοι θα κριθούμε στο τέλος απ
Keywords
Τυχαία Θέματα