Ανοικτή επιστολή προς τους Κυρίους Λοβέρδο , Βενιζέλο με κοινοποίηση στους Κυρίους Σπυρόπουλο , Ρακιντζή.

Πως έχουν καταφέρει να έχουν κουτσουρέψει τις παροχές προς τους ασφαλισμένους , να έχουν αυξήσει το ποσοστό συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα , να έχουν ανεβάσει στα κάγκελα τους φαρμακοποιούς και η φαρμακευτική δαπάνη να είναι 1 δις ευρώ πάρα πάνω ;

Η αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης μπορεί να....
γίνει με τους κάτωθι τρόπους :

1. Τα νοσοκομεία και τα φαρμακεία τους να αυξήσουν το απόθεμα που διατηρούν.

2. Με υπερσυνταγογράφηση
.

Ας πάρουμε την πρώτη περίπτωση ( 1 ) και να την αναλύσουμε .

Αυτό σημαίνει κακοδιαχείριση και ανυπαρξία συστήματος αποθήκης , το οποίο να δίνει την δυνατότητα να παρακολουθείς : Είδος , Ποσότητα , Αξία , Ημερομηνία Λήξεως , Προμηθευτή , Υποκατάστατο Φάρμακο ( Αντίγραφο φαρμάκου που έχει λήξη η πατέντα ) κλπ .

Επί πλέον σημαίνει ότι δεν είναι καταγεγραμμένες οι πραγματικές ανάγκες σε φαρμακευτικό υλικό με αποτέλεσμα αλλού να υπάρχουν πλεονάσματα τα οποία λήγουν και πετιούνται ( Συνήθως σκοπίμως διότι υπάρχουν προμήθειες ) και αλλού να υπάρχουν ελλείψεις .

Η ηλικία του αποθέματος για το δημόσιο είναι άγνωστη λέξη .

Οι ξένοι το λένε DSO ( Days Sales Outstanding ) .

Η Οικονομική επιστήμη το λέει Σιδηρούν απόθεμα .

Με απλά Ελληνικά για τους μη κατέχοντες , είναι η άριστη ποσότητα υλικού που πρέπει να κατέχεις έτσι ώστε να μην στοκάρεις υλικό που δεν σου χρειάζεται και κατ' επέκταση απαιτείται επί πλέον κόστος να το χρηματοδοτήσεις ,σε συνδυασμό με τον χρόνο παράδοσης του υλικού, έτσι ώστε να μην παρατηρούνται ελλείψεις & δυσλειτουργίες.

Για να γίνω κατανοητός ας πούμε ότι από ένα υλικό σε ετήσια βάση χρειάζεσαι 12 τεμάχια με χρόνο παράδοσης 1 εβδομάδα . Αν στην αποθήκη σου έχεις 8 τεμάχια αυτό σημαίνει ότι το συγκεκριμένο απόθεμα σε καλύπτει για τους επόμενους 8 μήνες. Την στιγμή που ο χρόνος παράδοσης είναι 1 εβδομάδα αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πλεόνασμα για 7 μήνες. ’ρα υπάρχει δεσμευμένο κεφάλαιο στον συγκεκριμένο κωδικό για επτά μήνες . Για το κεφάλαιο αυτό πληρώνεις τόκους άρα αυξάνεις το κόστος αποθήκευσης και από την άλλη σου λείπει αυτό το κεφάλαιο για να καλύψεις τις υπόλοιπες ανάγκες σου. Στο διάστημα των 7 μηνών που έχεις ήδη απόθεμα , αν λήξουν τα συγκεκριμένα υλικά τότε το κακό είναι διπλό ( Είναι διπλή όμως και η προμήθεια ) .

Η ανυπαρξία κεντρικού συστήματος αποθήκης είναι η χαρά του λαμόγιου.

Κανείς δεν γνωρίζει που υπάρχει τι .

Τι αναλώνεται και από που και ποιόν .

Ήταν πραγματική η ανάλωση ή απλώς κάποιος πήρε 2-3 τεμάχια ενώ χρειαζόταν 1 ή τέλος αυτά τα 2-3 κλάπηκαν ή απλώς πετάχτηκαν για να εισπράξει κάποιος την προμήθεια .

Σε όλες τις περιπτώσεις υπάρχει δόλος και υπάρχουν ποινικές ευθύνες .

Εδώ ισχύει αυτό που λέει ο λαός : Μάθανε πως γαμιώμ@στε και πλακώσανε και οι γύφτοι .

Ας αναλύσουμε τώρα την ( 2 ) περίπτωση .

Ο Διοικητής του ΙΚΑ έχει βγει στα κανάλια κατ' επανάλυψη και μας έχ
Keywords
Τυχαία Θέματα