Ανοικτή επιστολή προς τους Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και την κα Έλσα Παπαδημητρίου, βουλευτή της Ν.Δ.

Θέμα: Η ψήφιση των επειγόντων μέτρων μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής και ειδικότερα περί του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου
Αξιότιμοι/ ες κ. Βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, αξιότιμη κα Παπαδημητρίου:
Πώς σας πάει η καρδιά να ψηφίσετε αυτό το έκτρωμα;
Σας λένε ότι είναι εθνική ανάγκη και ότι, εάν δεν ψηφίσετε, θα επωμιστείτε το....
βάρος της ευθύνης μιας χρεωκοπίας με τις όποιες οδυνηρές συνέπειές της για την Ελλάδα πρωτίστως και, όπως σας λένε και μας λένε, και της Ευρώπης, όλου του Κόσμου.

Όμως τι είδους λογική είναι αυτή; Η Ελλάδα είναι βαριά άρρωστη, βεβαίως. Χρειάζεται σωτηρία. Όμως εάν το δικό σας παιδί ήταν βαριά άρρωστο και σας πρότειναν μία θεραπεία που θα το σκότωνε (για να απαλλάξει ίσως άλλους από το πρόβλημα, αλλά όχι πάντως το παιδί σας) θα τη δεχόστατε; Ποια θα ήταν τότε τα ανακλαστικά σας; Στα όποια διλήμματα, δε θα απαντούσατε στους «γιατρούς», «με συγχωρείτε βρείτε κάτι άλλο, κάτι θα υπάρχει, αυτό εγώ δεν το υπογράφω»;

Διαβάσατε προσεκτικά άρθρο προς άρθρο τον εφαρμοστικό νόμο; Μελετήσατε τις λεπτομέρειες; Εϊμαι σίγουρος ότι το κάνατε. Και εδώ δεν αναφέρομαι στο Κεφάλαιο Δ’ κακείθεν, όπου επιχειρείται η πτώχευση του ελληνικού λαού, η πλήρης καταστροφή της αγοράς, και τελικά πιθανότατα η μείωση αντί για την αύξηση των δημοσίων εσόδων. Αυτά προβάλλονται συνέχεια και από τα ΜΜΕ. Αναφέρομαι στα πρώτα τρία κεφάλαια που αφορούν στα της λειτουργίας του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (στο εξής «Ταμείο»), στο οποίο θα μεταβιβάζονται με μία απλή υπογραφή Υπουργού κατά πλήρη κυριότητα όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου για να τα «αξιοποιήσει» απευθείας προς όφελος των δανειστών. Δεν υπάρχει επαρκής σχολιασμός στα ΜΜΕ για αυτά. Δυστυχώς και οι συνάδελφοί σας της αξιωματικής αντιπολίτευσης και άλλων κομμάτων δεν μιλούν καθόλου για αυτή τη μειοδοσία. Ονομάζουν το ξεπούλημα «ιδιωτικοποιήσεις» και μάλλον συμφωνούν και επαυξάνουν με αυτές, παραπλανώντας το λαό ότι δήθεν, εάν πωληθούν όλα αυτά, θα ελαφρυνθούν τα βάρη του. Αυτό είναι το τραγικό. Δηλαδή, εάν αύριο έρθει η Τρόικα και «χρυσώσει το χάπι» ως προς τα αφορώντα την ανάπτυξη και τα φορολογικά, θα πουν ίσως και αυτοί πανηγυρικά «ΝΑΙ» στο μεσοπρόθεσμο. Για την περιουσία του ελληνικού λαού, δεν τους νοιάζει, ούτε λόγος, λες και είναι τσιφλίκι του πατέρα τους.

Είναι όμως πραγματικά ανατριχιαστικές οι ίδιες λεπτομέρειες για τα περί του «Ταμείου» που αναφέρονται στον εφαρμοστικό νόμο. Αν δεν τις διαβάσει κανείς από το πρωτότυπο κείμενο, δεν τις πιστεύει. Τι να πρωτοθαυμάσει λοιπόν κανείς εκεί:

Το ότι προβλέπεται να μεταβιβάζονται κατά πλήρη κυριότητα στο Ταμείο κυριολεκτικά τα πάντα;
ΔΕΚΟ, λιμάνια, αεροδρόμια, δικαιώματα εκμετάλλευσης (και ορυκτού πλούτου;) τουριστικοί/αρχαιολογικοί χώροι
Περιουσιακά στοιχεία των Ο.Τ.Α!
Οι ΑΙΓΙΑΛΟΙ με δικαιώματα αποκλειστικής χρήσης! Θα πωληθούν οι καλύτερες παραλίες και ούτε να τις ε
Keywords
Τυχαία Θέματα