‘Ανθιμος: «Η Ευρώπη δαιμονίζεται!»

«Η δοκιμασία που ευρισκόμεθα πλέον όλοι εμείς οι Έλληνες, έχει υπερβεί τα συνήθη όρια και φτάνει σε όρια που είναι πολύ δυσβάσταχτα και πολύ ταπεινωτικά για την ιστορία μας, την αξιοπρέπεια μας και για την τιμή μας», ανέφερε από τον άμβωνα του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Ν. Ελβετίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.

Ο κ. Άνθιμος αναρωτήθηκε γιατί οι ….
.Έλληνες πρέπει να υφίστανται όλα αυτά από τους Ευρωπαίους, τονίζοντας ότι
«δεν μπορώ να το ερμηνεύσω…»

Επίσης αναφέρθηκε και στις τελευταίες συζητήσεις των Αρχηγών των κομμάτων και του Υπουργού Οικονομικών, υπογραμμίζοντας ότι όλα αυτά που συνέβησαν «είναι πράγματα που μας προσβάλουν».

«Τέθηκε αγαπητοί μου, από την Γερμανία να έρθει στην Ελλάδα απεσταλμένος επίτροπος της Ε.Ε., ο οποίος θα είναι δηλαδή ο ανώτατος άρχων της ρυθμίσεως των Κυβερνητικών αρμοδιοτήτων και πάνω από την Κυβέρνηση», ανέφερε ο κ. Άνθιμος.

Για να προσθέσει χαρακτηριστικά: «Δηλαδή μας εζήτησαν υποταγή και υποδούλωση, εις έναν μόνον άνδρα με τις αρμοδιότητες που θα του δώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό δεν έχει συμβεί σε καμία χώρα».

«Η Ευρώπη πράγματι δαιμονίζεται! Το λέγω πράγματι έτσι με ερμηνεία καθαρά ποιμαντική, με ερμηνεία πνευματική. Η Ευρώπη δαιμονίζεται, δεν ξέρει τι της γίνεται… Αν ήξερε δεν θα άφηνε να εξελίσσεται μέσα στον ευρωπαϊκό χώρο μια επέκταση της γνωστής θρησκείας που φιλοδοξεί να κυβερνήσει στο κόσμο και να εκδιώκει τον χριστιανισμό», ανέφερε ο κ. Άνθιμος.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης εν συνεχεία ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή στην Αθήνα δεν υπάρχει Μητροπολιτικός Ναός για να λειτουργήσει, είναι κλειστός αυτός ο ναός που υπάρχει. Για διαφόρους λόγους που τον κρατάνε κλειστό και κυρίως των Κρατικών υπηρεσιών».

«Υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν και αγωνίζονται, πως στην Αθήνα θα χτιστεί Τζαμί! Αυτό είναι σύγκρουση, που μπορεί να σε βγάλει έξω από τη σκέψη σου, να σε βγάλει έξω από τον εαυτό σου», πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Άνθιμος.

Σε άλλο σημείο ο κ. Άνθιμος τόνισε: «Ο διάβολος κάνει την δουλειά του και η Ευρώπη κακώς δαιμονίζεται, γι΄ αυτό η προσευχή μας πρέπει να είναι και γι’ αυτούς όχι μόνο για εμάς.»

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στο έργο που κάνει η Εκκλησία, για τους ανθρώπους εκείνους που πεινούνε εξαιτίας της περιπέτειας που μας έβαλαν αναγκαστικά οι Ευρωπαίοι.

«Κάθε μέρα λειτουργούν 14 συσσίτια και θα τα αυξήσουμε! Λόγω του ψύχους η μητρόπολη αναλαμβάνει την περίθαλψη αστέγων σε ξενοδοχεία, θα μείνουν για ένα τριήμερο σε κανονικά δωμάτια και θα φάνε φαγητό», ανέφερε ο Μητροπολίτης.

http://www.prionokordela.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα