Αντιδράσεις για την ιδιωτικοποίηση του Χρηματιστηρίου Κύπρου

Την κάθετη διαφωνία τους με την εκποίηση του ΧΑΚ εκφράζουν οι εργαζόμενοι στο χρηματιστήριο Κύπρου, με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίησή του, στο πλαίσιο του πακέτου μέτρων για....
δημοσιονομική εξυγίανση.

Σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος της συντεχνίας υπαλλήλων ΧΑΚ (ΣΥΧΑΚ), Πάμπος Χαραλάμπους, αναφέρει ότι «οι εργαζόμενοι διαφωνούμε με τις εισηγήσεις για εκποίηση
του ΧΑΚ υπό τις σημερινές συνθήκες και με τον τρόπο που έχει εξαγγελθεί στον Τύπο» και σημειώνουν ότι μια τέτοια ενέργεια θα είναι σε βάρος των καλώς νοουμένων συμφερόντων της οικονομίας και του τόπου.

«Διερωτόμαστε αν σήμερα είναι κατάλληλη περίοδος για εκποίηση του ΧΑΚ, δεδομένων των προβλημάτων που οφείλονται στη διεθνή οικονομική κρίση. Είναι αυτονόητο ότι η εκποίηση του ΧΑΚ σήμερα θα αποφέρει οικονομικά οφέλη στο Κράτος πολύ λιγότερα από όσα θα απέφερε πριν από λίγα χρόνια και ίσως από όσα θα αποφέρει τα επόμενα χρόνια», συνεχίζει στη γραπτή δήλωση του ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΧΑΚ και σημειώνει :

«Tυχόν εκποίηση του ΧΑΚ δεν θα διαφοροποιήσει τα οικονομικά δεδομένα του κράτους, κατά σημαντικό βαθμό. Εκείνο που κατά την άποψη μας θα πρέπει να κάνουμε, είναι απλώς να προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε τις διεθνείς ανακατατάξεις στα Χρηματιστήρια. Τα δε έσοδα για το Κράτος στην περίπτωση επιτυχίας αυτών των στρατηγικών, θα είναι περισσότερα από τα αναμενόμενα πιθανής εκποίησης του ΧΑΚ, σήμερα».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι οποιαδήποτε απόφαση κι αν ληφθεί θα πρέπει να λάβει υπόψη τα καλώς νοούμενα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εργαζομένων.


ΑΠΕ-ΜΠΕΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα