Απαιτείται σύμπνοια στο δημοσιογραφικό επάγγελμα

Ισως είναι περιττό να το επισημάνουμε και μεις.. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το έχουν αντιληφθεί και οι ίδιοι. Εννοούμε όσους ασχολούνται με την επίλυση των θεμάτων των δημοσιογράφων, τόσο του δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού τομέα. Και δεν μιλάμε για τα μέλη των ΔΣ των δημοσιογραφικών οργανώσεων. Αυτά όσο κι αν διαφέρουν στην ιδεολογία και την πολιτική τοποθέτηση, εκτός ελάχιστων λεπτομερειών, στην συντριπτική πλειοψηφία τους γνωρίζουν το συμφέρον του κλάδου.

Αναφερόμαστε σε άλλους,........
εκπροσώπους, ή κάποιους που ανακατεύονται στα πράγματα χωρίς ιδιαίτερη αρμοδιότητα.

Δεν
έχει τόση σημασία ότι ανακατεύονται. Σημασία έχει να είναι εναρμονισμένοι με τις κινήσεις των δημοσιογραφικών οργάνων.

Η εποχή είναι εξαιρετικά δύσκολη. Οι ασχολούμενοι με τη δημοσιογραφία πολλοί, τα ΜΜΕ όπου θα μπορούσαν να εργαστούν λιγοστεύουν. Οι ευκαιρίες της εργοδοσίας για μειώσεις, ποσοτικές και ποιοτικές πολλές, αρχής γενομένης από τα δημόσια ΜΜΕ, που δίνουν το δικαίωμα να ακολουθήσουν τα ίδια και οι ιδιώτες.

Και για να μη λέμε πολλά: Σύμπνοια, στήριξη όσο περνάει από το χέρι μας των φορέων εργασίας, να μην φροντίζουμε εμείς για την κατεδάφισή τους, ασφάλιση-αγγελιόσημο και από τα πορτάλ του ίντερνετ.

Διότι σε κάποια χρόνια, πόσα; δεν θα υπάρχουν ούτε Μέσα για εργασία, ούτε Ταμείο, ούτε ΕΔΟΕΑΠ, ούτε σύνταξη. Κι αυτό θα είναι φοβερό!

Και κάτι ακόμα: Μην παρασυρόμαστε από τους "μεγαλοσχήμονες" του κλάδου. Αυτοί έχουν τα προσωπικά τους συμφέροντα και κάνουν τα δικά τους παιχνίδια
http://www.koutouzis.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα