Απάντηση στον Έλληνα (κυρ Παντελή) από τον Ελληνάρα.

toxoneftiri: Αποποίηση ευθυνών από όλους τους αρουραίους του συστήματος τώρα που το καράβι βουλιάζει. Απαντάμε σε αισχρή ανάρτηση σε φιλικό blog κι ευελπιστούμε να μην εκφράζει και το ίδιο (το blog), το περιεχόμενο της, καθώς πιστεύουμε πως το συγκεκριμένο blog κάνει πολλή καλή δουλειά στην ενημέρωση και διασκέδαση. Την ανάρτηση την διαβάσαμε εδώ.

Περάσαμε πολλά χρόνια μαζί. Εγώ σε θυμάμαι,
Εσύ με θυμάσαι; Στο σχολείο ήμουν αυτός που.....
ζητούσες να αντιγράψεις από το γραπτό μου.
Πώς δεν σε θυμάμαι… είσαι εκείνος στο πρώτο θρανίο που ήθελες πάντα να δείχνεις πως είσαι κάτι παραπάνω, αυτός που πρόθυμα θα «έδινες» τον συμμαθητή σου προκειμένου να φανείς καλός. Αυτός που και αργότερα στο στρατό έγινε το «τσιμπούκι» του λοχαγού προκειμένου να τύχει της ευμένειάς του. Ο κυρ Παντελής μωρέ...

Στο Γυμνάσιο και Λύκειο ήμουν αυτός που...
ήθελε να μάθει και να διαβάσει όταν εσύ και οι υπόλοιποι θέλατε κοπάνες. Οι κοπάνες σου δεν με πείραζαν, με πείραζαν οι καταλήψεις και οι μαθητικές πορείες.
Ναι ναι, τώρα σε θυμάμαι καλύτερα… είσαι εκείνος που ποτέ δεν συμμετείχε σε τίποτε που αποφάσιζε όλη η τάξη. Εκείνος που πρασίνιζε από τη ζήλια του επειδή εγώ και οι συμμαθητές μου ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ να κάνουμε κοπάνα και φρόντιζες πάντα να φαίνεται στο απουσιολόγιο… Η αλήθεια είναι πως δεν σε πείραζαν οι κοπάνες αλλά το γεγονός ότι ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ να κάνουμε… Είσαι εκείνος που σωστά δεν συμφωνούσε με τις καταλήψεις της πλάκας τύπου, δεν έχει πολύ τυρί η τυρόπιτα, αλλά αυτός που ακόμα και στα δίκαια αιτήματά ποτέ δεν βγήκε να αγωνιστεί. Εσύ είσαι η αιτία που δεν άλλαξε ποτέ κάτι...

Στο Πανεπιστήμιο ήμουν αυτός που απέφευγα τις κομματικές οχιές που σαν πρώτο μέλημα τους είχαν το κόμμα και όχι το Πανεπιστήμιο. Ήμουνα αυτός που έβλεπε τους κομματικούς αγροίκους να διακόπτουν μαθήματα, εξεταστικές για να κάνουν ανακοινώσεις. Ήμουνα αυτός που δεν ήθελε ποτέ η σχολή να κλείσει, αλλά χανόταν η φωνή μου στην φάρμα με τα ζώα. Είμαι αυτός που ήθελε να μάθει και να δώσει εξετάσεις, και έβλεπα τους πράσινους, μπλε και κόκκινους να έχουν από πριν τα θέματα. Για εσένα το Πανεπιστήμιο ήταν δημόσιες σχέσεις, για έμενα τόπος μάθησης.
Εδώ οφείλω να σε παραδεχτώ… Αλλά ξέρεις… Όχι, δεν θα δικαιολογηθώ και δεν θα μοιραστώ την ντροπή αλλά έμαθα να παραδέχομαι τα λάθη μου σε αντίθεση με εσένα αρουραίε κυρ Παντελή που πάντα αποποιείσαι των ευθυνών σου.

Εσύ ήθελες να φτιάξεις δίκτυο λοιπών λαμογιών, ενώ εγώ να αποκτήσω γνώσεις και ικανότητες. Στα πάρτι ήσουν πρώτη μούρη, αλλά στα μαθήματα άφαντος. Στο Πανεπιστήμιο πατούσες όταν θυμόσουν, αλλά κομματικές εκδηλώσεις δεν τις έχανες. Δεν ήσουν έξυπνος, απλώς εξυπνάκιας.
Δεν καταλαβαίνω… Με παρακολουθούσες; Άλλες δουλειές δεν είχες; Αλλά τώρα δικαιώνεσαι για τα σχολικά σου χρόνια. Κοιτούσες ΠΑΝΤΑ τι έκανα εγώ και ΠΟΤΕ δεν έβλεπες πώς να διορθώσεις τον εαυτό σου και να ζήσεις τη ζωή σου καλύτερα άθλιε κυρ Παντελή.

Είμαι αυτός στον οποίο κλείνεις τον δρόμο όταν πηγαίνω στη δουλειά ή τ
Keywords
Τυχαία Θέματα