«Απασφάλιση» Βασιλάκου στην επιτροπή για τα υποβρύχια

Φωτιές άναψε ο κ. Ευάγγελος Βασιλάκος πρώην διευθυντής εξοπλισμών (2006-2010) του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επί Ευάγγελου Μεϊμαράκη αλλά και Ευάγγελου Βενιζέλου, με την κατάθεσή του στην επιτροπή εξοπλισμών της βουλής που ερευνά την υπόθεση των υποβρυχίων.

Αναλυτικά ο κ. Βασιλάκος επιχείρησε να εμπλέξει μια σειρά γνωστών επιχειρηματιών, εκδοτών και δημοσιογράφων με δωροδοκίες και πιέσεις στον χώρο των εξοπλισμών λέγοντας «η δική μου συνεισφορά
στο έργο της επιτροπής έγκειται στο....
να καταθέσω τα πραγματικά περιστατικά περί των συμβάσεων.

Περί πιθανών δωροδοκιών εκτιμώ ότι η επιτροπή θα πρέπει να καλέσει, υπό καθεστώς μη δίωξης για προφανείς λόγους, επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των εξοπλισμών όπως οι κ.κ. Λιακουνάκος, Μανωλόπουλος, Πλέσσας, Πατεράκης, Χούμπαυλης, Χατζημηνάς, Μπεκατώρος, Κόκκαλης, Μυτιληναίος, Κοπελούζος, Ψυχάρης, Μπόμπολας, Κουρής, Αναστασιάδης, καθώς και στελέχη ξένων εταιρειών, όπως ο κ. Ατζποντίεν. Εκτιμώ, επίσης, ότι η Επιτροπή θα έπρεπε να καλέσει και τουλάχιστον επτά δημοσιογράφους του αμυντικού ρεπορτάζ (σ.σ. τους Δ.Β., Μ.Η., Τ.Γκ., Μ.Π., Γ.Τ., Π.Κ. και Κ.Α.) για να διερευνήσει το πώς οι δημοσιογράφοι αποτελούσαν αναπόσπαστο κομμάτι των εμπορικών δημοσίων σχέσεων των ξένων εταιρειών και των Ελλήνων αντιπροσώπων τους».

Επιπροσθέτως, ο κ. Βασιλάκος ενέπλεξε τον κ. Μεϊμαράκη με τις πληρωμές του υπουργείου προς τις εταιρείες λέγοντας «ανακρίβειες διατύπωσε και ο κ. Μεϊμαράκης πιθανόν γιατί όταν διεξάγονταν οι διαπραγματεύσεις το 2006-2009 ο ίδιος ήταν απών από τις εξελίξεις αλλά έδειχνε ενδιαφέρον για τις πληρωμές προς την εταιρεία». Ενώ στο «παιχνίδι» έβαλε και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γιώργο Καρατζαφέρη λέγοντας πως οι έμποροι όπλων χρησιμοποιούσαν εκφράσεις όπως «μπροστάντζας» και «νονός» για να περιγράψουν τους κ.κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη και Γ. Καρατζαφέρη.

http://www.newsbomb.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα