Από "μαύρο πρόβατο"... εγκώμια της «Wall Street Journal» στον Σαμαρά

Επικροτεί τις απόψεις Σαμαρά για την οικονομία η «Wall Street Journal», η οποία μία ημέρα μετά τη συνέντευξη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας αφιερώνει το κύριο άρθρο της στον «έλληνα πολέμιο των φόρων».
Η εφημερίδα, η οποία θεωρείται προπύργιο του νεοφιλελευθερισμού, υπογραμμίζει στο άρθρο της ότι «όλοι, εκτός από τις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ, φαίνεται πως ξέρουν ότι
ο κ. Σαμαράς έχει δίκιο. Παρ' ότι είπε "όχι" και...
καταψήφισε την επιπλέον αύξηση των φόρων την προηγούμενη εβδομάδα, δεν έχει λάβει παρά μόνο περιφρόνηση από τους αρχιτέκτονες της ελληνικής διάσωσης», ενώ τον παρομοιάζει με τον Διογένη που ταξίδευε με ένα αναμμένο φανάρι μέρα μεσημέρι ψάχνοντας για έναν τίμιο άνθρωπο.
Όπως σημειώνει η «Wall Street Journal», «ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, κ. Αντώνης Σαμαράς, είπε την τίμια αλήθεια για την εφαρμοζόμενη κυβερνητική στρατηγική της αύξησης φόρων, προκειμένου να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της: "Είναι μια αποτυχία, σε τρεις μήνες θα ζητάμε περισσότερα χρήματα"».
Και η εφημερίδα καταλήγει επαναλαμβάνοντας τις προτάσεις Σαμαρά για μείωση-σοκ της φορολογίας σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα και τη μείωση εργοδοτικών εισφορών που «δίνουν στην Ελλάδα την προοπτική να αναπτυχθεί και πάλι».

VOLCANOΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα