Αποδοκιμάστηκε έντονα ο Χριστόφιας στην Κύπρο

Την παραίτηση του Κύπριου προέδρου, Δημήτρη Χριστόφια, ζήτησαν σήμερα αποδοκιμάζοντάς τον, 5.000 με 6.000 χιλιάδες Κύπριοι πολίτες.

Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο μηνών από την φονική έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το.....
προεδρικό μέγαρο αποδοκιμάζοντας έντονα τον Χριστόφια.

Τη συγκέντρωση άνοιξε η σύζυγος του αδικοχαμένου πλοίαρχου Ανδρέα Ιωαννίδη, Μαρία, η οποία διάβασε απόσπασμα από το έργο "Κυπριακή Συμφωνία" του Κύπριου ποιητή
Θεοδόση Πιερίδη.

Τη σκυτάλη πήραν συγγενείς θυμάτων οι οποίοι μέσα σε κλίμα αποθέωσης ανέφεραν πως οι εκδηλώσεις δεν έχουν κομματικό χαρακτήρα. Ακόμα, απέρριψαν την προσπάθεια κυβέρνησης και ΑΚΕΛ, που κάνουν σύγκριση της σημερινής κατάστασης με αυτή που οδήγησε το 1974 στο προδοτικό πραξικόπημα.

Ο κόσμος άρχισε να φωνάζει ρυθμικά "Νικόλα μαζί σου, Χριστόφια παραιτήσου", όταν ανέβηκε στο βήμα ο Νικόλας Ιωαννίδης, γιος του αδικοχαμένου πλοίαρχου, τον οποίο προσπάθησε να συλλάβει η Αστυνομία την περασμένη βδομάδα μετά την μαρτυρία του προέδρου Χριστόφια στην Ερευνητική Επιτροπή, γιατί, όπως είπαν, εξύβρισε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στην αρχή της ομιλίας του κατηγόρησε τον πρόεδρο Χριστόφια για «προσπάθεια αφελληνισμού της Κύπρου», ενώ οι πολίτες απάντησαν με το σύνθημα:«η Κύπρος είναι Ελληνική».

Επίσης, υποστήριξε ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας «έχασε το σεβασμό και την εμπιστοσύνη του λαού» και ότι με την μαρτυρία του στην Ερευνητική Επιτροπή "απέδειξε ότι είναι επικίνδυνος".

http://www.newsbomb.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα