Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δκαστηρίου, ανατρέπει τα δεδομένα για τις απαλλοτριώσεις ιδιοκτησιών

Γράφει η Πόπη Σουφλή

Τα πάνω κάτω φέρνει Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο θέμα των απαλλοτριώσεων ιδιωτικων ιδιοκτησιών, όχι μόνο για την Ελληνική κυβέρνηση, αλλά και για την .."ανεξάρτητη" Ελληνική Δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με την απόφαση η οποία έλαβε τον κωδικό "ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΣΑΛΑΠΑΤΑΣ", αναφέρεται σε προσφυγή Ελλήνων κατά του Ελληνικού Δημοσίου, ύστερα από.....
αναγκαστική απαλλοτρίωση των ιδιοκτησιών τους.
Σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Χάγης, η οποία αποτελεί νομικό δεδομένο, ανατρέπονται οι μέχρι τώρα δικαστικές αποφάσεις των Ελληνικών Δικαστηρίων και..αρχίζει ο πονοκέφαλος για την κυβέρνηση, που ειναι υποχρεωμένη να δεχθεί και να εφαρμόσει το νέο νομικό καθεστως που της επιβάλει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Ανατρέπονται έτσι σχεδιασμοί μεγάλων έργων, καθώς οι ελληνικές κυβερνήσεις, λειτουργωντας με την λογική του.."ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ" έστελναν στον Καιάδα τα ανθρώπινα δικαιώματα όταν προέβαιναν σε αναγκαστικές απαλλοτριώσεις..
Η Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, δέον να ανατρεψει και τα μέχρι τώρα δεδομένα μεγάλων έργων, όπως οι ΧΥΤΑ σε ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, ΦΥΛΗ, ΚΕΡΑΤΕΑ...και οπου έχουν πραγματοποιηθεί αναγκαστικές απαλλοτριώσεις και η ..."ανεξάττητη" ελληνική δικαιοσύνη, απέρριπτε αντίστοιχες προσφυγές των θιγόμενων ιδιοκτητων ιδιοκτησιών..

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

ΠΡΩΤΟ ΤΜΗΜΑ

Υπόθεση ΤΣΑΛΑΠΑΤΑΣ και λοιποί κατά Ελλάδας

(Προσφυγή υπ’ αριθμ. 6667/09)

Απόφαση

Στρασβούργο, 18 Οκτωβρίου 2011
Η απόφαση αυτή είναι οριστική. Μπορεί να επέλθουν μερικές αλλαγές στην μορφή.

Στην υπόθεση Τσαλαπάτας και λοιποί κατά Ελλάδος,
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Πρώτο Τμήμα), που συνεδρίασε σε Επιτροπή με την ακόλουθη σύνθεση:
Anatoly Kovler, Πρόεδρο
Λίνος-Αλέξανδρος Σισιλιάνος
Erik Mose, Δικαστές,
και Αναπληρωτή Γραμματέα Τμήματος τον Andre Wampach,
Αφού διασκέφθηκε σε Συμβούλιο στις 27 Σεπτεμβρίου 2011,

Εξέδωσε την ακόλουθη απόφαση, που υιοθετήθηκε την ημερομηνία αυτή:...

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Η υπόθεση προέκυψε μετά από προσφυγή (αρ. 6667/09) κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας, έξι Έλληνες πολίτες τα ονόματα των οποίων παρουσιάζονται στο παράρτημα, προσέφυγαν στο Δικαστήριο στις 13 Ιανουαρίου 2009 δυνάμει του άρθρου 34 της Σύμβασης Προστασίας των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών («η Σύμβαση»).
Οι προσφεύγοντες εκπροσωπούνται από τον Δικηγόρο Αθηνών Απ. Παπακωνσταντίνου. Η Ελληνική Κυβέρνηση («η Κυβέρνηση») εκπροσωπείται από τους πληρεξουσίους της, την κα Κ. Παρασκευοπούλου, Σύμβουλο στο Νομικό Συμβούλιου του Κράτους, και τον κ. Ι. Μπακόπουλο, Πάρεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Στις 2 Σεπτεμβρίου 2011, η Πρόεδρος του Πρώτου Τμήματος αποφάσισε να κοινοποιήσει την προσφυγή της Κυβέρνησης. Κατ’ εφαρμογή του Πρωτοκόλλου υπ’ αριθμ. 14, η προσφυγή παραπέμφθηκε σε Επι
Keywords
Αναζητήσεις
απαλλοτριωση τσαλαπατα, μπακοπουλος παρεδρος
Τυχαία Θέματα