ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Οι 20 εταιρείες που «καίνε» τον Μιχάλη Σάλλα

Σε μείζον σκάνδαλο εξελίσσεται η προσπάθεια ανώτατων στελεχών της...

Τράπεζας Πειραιώς, να αποτρέψουν τις διωκτικές αρχές από τη διερεύνηση των καταγγελιών για την ύπαρξη εγχώριων και υπεράκτιων εταιρειών, που εμπλέκονται σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Μάλιστα, ορισμένες ενέργειες – με την......
επίφαση μιας ομιχλώδους νομιμότητας – θυμίζουν πρακτικές σκοτεινών μηχανισμών και παραδικαστικών κυκλωμάτων αφού, με προφανή
στόχο τον εκφοβισμό, παρακολουθούνται τηλεφωνικές συνομιλίες με δημοσιογράφους και δικηγόρους, εξαφανίζονται δικογραφίες από εισαγγελικά γραφεία και «καταστρέφονται» μαγνητοφωνημένα πρακτικά σε αστικές δίκες που αφορούν την Τράπεζα Πειραιώς!

Το directnews.gr αποκαλύπτει σήμερα, ότι ανάμεσα στις τηλεφωνικές συνομιλίες που έχουν υποκλαπεί με… νομότυπο τρόπο, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είναι και εκείνες που έχουν κάνει οι δημοσιογράφοι της Ελευθεροτυπίας, Αριστέα Μπουγάτσου, και της Καθημερινής, Τάσος Τέλογλου, με την πρώην διευθύντρια της Τράπεζας Πειραιώς στη Ζάκυνθο, Αγγελική Αγούλου.

Οι σχετικές συνομιλίες περιλαμβάνονται στα 32 CD, τα οποία περιέχουν περίπου χίλιες υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε πραγματοποιήσει η Α. Αγούλου, τον Δεκέμβριο του 2011 και τον Ιανουάριο του 2012.

Ωστόσο, απ’ αυτές έχουν απομαγνητοφωνηθεί μόνον 17 (!!!) στις οποίες οι συνομιλητές αναφέρονται σε δημοσιεύματα εφημερίδων και ιστοσελίδων, σχετικά με τις έρευνες των αρμοδίων αρχών για τα «πεπραγμένα» ανώτατων στελεχών της Τράπεζας…

Το συγκεκριμένο γεγονός καταδεικνύει την προσπάθεια των εν λόγω στελεχών να “απειλήσουν” με δικαστικές περιπέτειες δημοσιογράφους που ερευνούν την υπόθεση ή στην καλύτερη περίπτωση να τους «μπουκώσουν» με διαφημιστικές καταχωρήσεις της Πειραιώς!

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα εκδότη επαρχιακής εφημερίδας της Θεσσαλίας. Ενώ στα υπομνήματα των δικηγόρων της Τράπεζας, προς τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, “κατηγορείται” πως έχει επαφές με την πρώην διευθύντρια Α. Αγούλου, με σκοπό να θίξει τη φήμη στελεχών της, την ίδια ώρα η Πειραιώς… καταχωρεί στα έντυπά του πληρωμένες διαφημίσεις!!!

Η υπεξαίρεση των 43 εκ. ευρώ

Όπως έχουμε γράψει, η Αγγελική Αγούλου το καλοκαίρι του 2007 κατηγορήθηκε από τη Διοίκηση της Πειραιώς για υπεξαίρεση από προθεσμιακές καταθέσεις πελατών, περίπου 43 εκατομμυρίων ευρώ από το υποκατάστημα της Ζακύνθου.

Όμως, στα τέλη του 2011, το κατηγορητήριο που είχε συνταχθεί σε βάρος της κρίθηκε, τόσο από τον εισαγγελέα Πατρών όσο και από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ζακύνθου, ως αόριστο.

Έτσι, η δικογραφία επέστρεψε στον αρμόδιο ανακριτή, ώστε να προχωρήσει στη σύνταξη νέου κατηγορητηρίου και ως τότε στην πρώην διευθύντρια της Πειραιώς επιβλήθηκε ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ωστόσο, η ίδια από την πρώτη στιγμή αρνείται την κατηγορία της υπεξαίρεσης.

Ειδικότερα, υποστηρίζει ότι η Διοίκηση της Τράπεζας την εκδικείται επει
Keywords
Τυχαία Θέματα