ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΤΣΕΛΗ: Ιδού το σχέδιο για τη σωτηρία της χώρας και του λαού!!!

Γράφει ο Αιας

Η έξοδος της χώρας από την πρωτόγνωρη κρίση έχει ονοματεπώνυμο: Προοδευτική διακυβέρνηση!
Η πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας», Λούκα Κατσέλη, με το κύρος της διεθνώς αναγνωρισμένης οικονομολόγου και αντλώντας δύναμη από τα ανακουφισμένα πρόσωπα των απελπισμένων, που έσωσαν τα....
υπερχρεωμένα σπιτικά τους, θέτει τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων και ρίχνει φως στην άκρη του σκοτεινού και εφιαλτικού τούνελ.
Μονόδρομος δεν είναι η καταστροφική πολιτική του Μνημονίου,
τονίζει, αλλά η ρεαλιστική και εθνικά αξιοπρεπής προοδευτική πρόταση της «Κοινωνικής Συμφωνίας», που φράζει το δρόμο στην υποτέλεια της χώρας και την εξαθλίωση του λαού.
Η αποκλειστική συνέντευξη της Λούκας Κατσέλη στο «Ξυπνήστε ρε» έχει ως εξής:

Οι δημοσκοπήσεις, κ. πρόεδρε, δεν ήσαν ενθαρρυντικές για την «Κοινωνική Συμφωνία». Πιστεύετε ότι θα ξεπεράσετε το φράγμα του 3%;
Το πολιτικό τοπίο είναι ιδιαίτερα ρευστό και όλα θα κριθούν την τελευταία εβδομάδα. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό κλείνει το τηλέφωνο στους δημοσκόπους και από αυτούς που απαντούν ένα 20% περίπου λένε ότι δεν γνωρίζουν τι θα ψηφίσουν. Αφήστε που έχουμε και καταγγελίες ότι δεν αναφέρεται η «Κοινωνική Συμφωνία» ως κόμμα.

Δηλαδή;
Ελπίζω κάποια στιγμή να μιλήσω με στοιχεία.
Πάντως, τα μηνύματα που εμείς έχουμε από την κοινωνία είναι πολύ ενθαρρυντικά, ιδιαίτερα για ένα κόμμα που ιδρύθηκε πριν από ένα περίπου μήνα. Η «Κοινωνική Συμφωνία» σιγά – σιγά γίνεται γνωστή. Σήμερα, πολλά στελέχη από το προοδευτικό χώρο ανά την Ελλάδα, αλλά και πολλοί πολίτες προσέρχονται ως μέλη στην «Κοινωνική Συμφωνία», για να δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα αναγέννησης της ελπίδας.
Πιστεύω ειλικρινά ότι θα κάνουμε τη μεγάλη ανατροπή. Οι πολίτες θα μας εμπιστευθούν ώστε να λειτουργήσουμε ως καταλύτες στην ανασύνταξη της προοδευτικής παράταξης στον τόπο.

Μάλλον έχετε δίκιο. Μέχρι πριν λίγα 24ωρα πρώην σύντροφοί σας στο ΠΑΣΟΚ προέβλεπαν ότι η «Κοινωνική Συμφωνια» δεν θα συμπληρώσει καν ψηφοδέλτια στην επικράτεια…
Δεν ήταν προβλέψεις, αλλά ευσεβείς πόθοι…. Είναι πολλοί που δεν θέλουν την Κοινωνική Συμφωνία στη Βουλή.
Υποψηφίους έχουμε σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες. Η κινητοποίηση στελεχών σε όλη τη χώρα είναι ευρεία και πολλά νέα πρόσωπα βγαίνουν μπροστά για να δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα ώστε να αποκτήσουν ξανά ελπίδα και προοπτική οι πολίτες μας.

Λύστε μου σας παρακαλώ μια απορία. Γιατί δεν παραιτηθήκατε εγκαίρως από την κυβέρνηση Παπανδρέου;
Όσο μπορείς να δίνεις μάχες δεν παραιτείσαι. Παρέμεινα στην κυβέρνηση δίνοντας μάχες. Άλλες τις κέρδισα, άλλες τις έχασα. Για το πρώτο Μνημόνιο - ακόμα κι αν ήταν αναπόφευκτο καθώς οι αγορές σταμάτησαν να μας δανείζουν - είχα από την πρώτη στιγμή αντιταχθεί στην άκριτη περικοπή μισθών και συντάξεων χαρακτηρίζοντας δημοσίως το φάρμακο της Τρόϊκας, ένα «φάρμακο που σκοτώνει».

Ναι, αλλά έχω την αίσθηση ότι, δεν είχατε προβάλλει διαφορετική πρόταση;
Λάθος. Είχα υποστηρίξει από τότε την
Keywords
Τυχαία Θέματα