ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:Γιατί «παρέδωσε» ο Ανδρέας, στον Βαγγέλη

Με μια κίνηση του ο υπουργός υγείας Αν. Λοβέρδος παρέδωσε στην αρχηγία του ΠΑΣΟΚ στον Βαγγέλη Βενιζέλο. Αποχώρησε από την κούρσα που επίσημα δεν είχε μπει ποτέ.

Ο κ Λοβέρδος έκανε πίσω παρά το γεγονός ότι σε μια ανοικτή διαδικασία στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ
θα μπορούσε να κερδίσει τον κ Βενιζέλο.
Και αποχώρησε όχι γιατί φοβήθηκε τον.....
αντιπρόεδρο της κυβέρνησης αλλά γιατί ο ίδιος δεν ήθελε να μετάσχει στις διαδικασίες εκλογής.

Τέσσερις είναι οι λόγοι…
Πρώτον γιατί δεν ήθελε να μετάσχει σε μια προεκλογική περίοδο ανάλογη με εκείνη του 2007 με κίνδυνο τη διάσπαση του κόμματος.
Δεύτερον δεν ήθελε να υποστεί μια συντριπτική ήττα στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
Τρίτον γνώριζε ότι ο Παπανδρέου κατά κάποιο τρόπο έχει δώσει το δακτυλίδι στον κ Βενιζέλο με… κουμπάρο τον υπουργό Εσωτερικών Δημ. Ρέππα.
Ορισμένοι στο ΠΑΣΟΚ παραθέτουν και έναν άλλο λόγο , πιο προσωπικό που περιγράφεται εμμέσως σε παραπολιτικό του Βήματος της Κυριακής. Σύμφωνα με το όποιο τεθώ το ερώτημα στον υπουργό υγείας εάν θα ακλουθούσε το παράδειγμα του βασιλιά Εδουάρδου της Αγγλίας που εγκατέλειψε το βασίλειο του για ένα μεγάλο έρωτα.
Όποιοι και να είναι ακριβώς οι λόγοι της αποχώρησης από την κούρσα ο κ Λοβέρδος αποφάσισε πια να δώσει τη μάχη μαζί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης , περιμένοντας μια νέα ευκαιρία στο μέλλον.
Αυτή η κίνηση του ευνοεί το ΠΑΣΟΚ στη σημερινή συγκύρια καθώς αποτρέπει ένα νέο αδελφοκτόνο αγώνα που θα μπορούσε να οδηγήσει στη διάλυση του και πριν από τις βουλευτικές εκλογές .

onair24.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα