Απορρίπτουν τα περί «συνωμοσίας» για τον Στρος Καν

Στο Παρίσι τις τελευταίες μέρες κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος η θεωρία της συνωμοσίας γύρω από την σύλληψη του Ντομινίκ Στρος Καν.

Στα σενάρια αυτά απαντά με συνέντευξή του ο υπεύθυνος για τα θέματα ασφάλειας στον ξενοδοχειακό όμιλο Accor, ο οποίος τη νύκτα της 14 προς 15 Μαΐου ειδοποίησε τις γαλλικές αρχές ότι ο Ντομινίκ
Στρος Καν συνελήφθη στη Νέα Υόρκη, με συνέντευξη που έδωσε στην...
«Ζουρνάλ ντε Ντιμάνς (Η εφημερίδα της Κυριακής)».

«Τώρα, όσον αφορά ότι εμείς, από το Παρίσι, επηρεάσαμε την αστυνομία Νέας Υόρκης (να συλλάβει τον Στρος-Καν), αυτό είναι ένα παραλήρημα», υπογραμμίζει ο Ρενέ-Ζορζ Κερί, ο υπεύθυνος του ανωτέρω ομίλου για τα θέματα ασφάλειας, ιδιοκτήτης του Sofitel, του πολυτελούς ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης, όπου μια καμαριέρα κατηγόρησε τον Στρος Καν για σεξουαλική επίθεση εναντίον της.

Ο Κερί έχει ήδη αποκαλύψει ότι τις πρώτες ώρες της 15ης Μαΐου, περίπου ένα τρίωρο αφότου ο DSK ήταν κρατούμενος στη Νέα Υόρκη, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Ανζέ Μαντσινί, τον συντονιστή των υπηρεσιών πληροφοριών στο γαλλικό προεδρικό μέγαρο, ενημερώνοντας πρώτος για τη σύλληψη του Στρος Καν.

Αμφότεροι πρώην αστυνομικοί, σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές εκτιμήσεις ο ένας γνώριζε τον άλλον.

Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, ο Μαντσινί ενημέρωσε με τη σειρά του τον διευθυντή πολιτικού Γραφείου του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, Κριστιάν Φρεμόν.

newsbombΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα