Απυρόβλητη πανηγυρίζει η Τουρκία

Με τον Λάζαρο Μαύρο

Γ Ι Α ΝΑ συνεχίσει την πολιτική του επί του Κυπριακού, είναι ένας από τους 3-4 κύριους λόγους που ο ΠτΔ κι η ηγεσία του ΑΚΕΛ προφασίζονται ότι ο κ. Χριστόφιας πρέπει να συνεχίσει να καταφρονεί τη δημοκρατική απαίτηση της πλειοψηφίας του λαού κι όλων των κομμάτων που του ζητούν να παραιτηθεί. Συμπίπτει, εξ αντιθέτου, τα πεπραγμένα του στο Κυπριακό να είναι, χρονικά, από πολύ πριν τον Όλεθρο της 11ης Ιουλίου ε.έ. στο Μαρί, ο κυριότερος λόγος που ο ΠτΔ προκάλεσε την εναντίωση της πλειοψηφίας των....
πολιτών.
Ακόμα και ψηφοφόρων του δικού του κόμματος.
Οι υμνωδούμενοι υπό της ηγεσίας του ΑΚΕΛ ως «αριστοτεχνικοί κι ευέλικτοι χειρισμοί», που παρήγαγαν (α) την υποχώρησή του στην τουρκική απαίτηση για λύση «Συνεταιρισμού Δύο Συνιστώντων Στέιτς», (β) τις «γενναίες [προς Τούρκους] προσφορές» του για εκ περιτροπής τουρκική προεδρία, σταθμισμένη εξουδετέρωση του ελληνικού 82%, νομιμοποίηση 50 χιλ. εποίκων, «περιουσιακό» και (γ) το απυρόβλητο για την Τουρκία - κατακτητή, απορρίπτονται σθεναρά κι εντονότερα απ’ την πλειοψηφία του λαού σ’ όλες τις διαδοχικές δημοσκοπήσεις. Πολύ πριν από τον Όλεθρο της 11ης Ιουλίου.
Π Ρ Ο Κ Ε Ι Μ Ε Ν Ο Υ να παραπλανήσει την Κοινή Γνώμη και ιδίως τους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ, μαζί με τις στρατευμένες για το «δοξάστε με» συναυλίες του, ο κ. Χριστόφιας και τα εντεταλμένα όργανά του διέδιδαν ψευδώς ότι θα πήγαινε στη «τριμερή» με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ και τον κ. Έρογλου στη Ν. Υόρκη, για να… μην αφήσει στο απυρόβλητο την Τουρκία: Άρθρο της επικεφαλής του καθημερινού προπαγανδιστικού του οργάνου, τής κ. Α. Γκιούρωφ στη «Χαραυγή» τής 22.10.11, βεβαίωνε με «σιγουριά» ότι: «Μεταβαίνοντας στη ΝΥ ο ΠτΔ σίγουρα δεν πρόκειται ν’ αφήσει στο απυρόβλητο την αδιαλλαξία της Τουρκίας και της τ/κ ηγεσίας ούτε και το ψυχροπολεμικό κλίμα που δημιουργεί η Άγκυρα με τις απειλές της στην ΑΟΖ». Αυτά αποδείχθηκαν, τελικά, ψέματα:
Σ Τ Ο ΛΟΓΚ ΑΪΛΑΝΤ, 30 και 31 Οκτωβρίου, ο κ. Χριστόφιας όχι μόνο άφησε στο απυρόβλητο την Τουρκία, αλλά με όσα κι ο ίδιος προενέκρινε ως τελική δήλωση του ΓΓ του ΟΗΕ, προσέφερε στην Τουρκία και στην τ/κ ηγεσία το έρεισμα να πανηγυρίζουν: Ιδού χθες το ίδιο το όργανό του, η «Χαραυγή», που δημοσίευσε στην 8η σελίδα της, μαζί με τη φωτογραφία του στρατηγικού αρχιτέκτονα του Νεο-Οθωμανισμού, υπ.Εξ. της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, κείμενο υπό τον τίτλο «Ικανοποιημένη Τουρκία και Έρογλου από τη Νέα Υόρκη». Το Κυπριακό, λοιπόν, ήταν και παραμένει ο πρώτος από πλείονες σπουδαιότατους λόγους, που η παραμονή Χριστόφια στην εξουσία παράγει απόγνωση στον λαό.

 http://www.sigmalive.com/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα