Άρχισαν τα ραντεβού της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ! Ποιες οι κινήσεις των δελφίνων…

Μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου να μην έχει ακόμη ανοίξει τα χαρτιά του για την προ των πυλών εσωκομματική αναμέτρηση στο ΠΑΣΟΚ, ωστόσο κορυφαία στελέχη έχουν ήδη ξεκινήσει κύκλο συναντήσεων για την προετοιμασία της «επόμενης μέρας».

Χθες στο γραφείο του στην αντιπροεδρία στη Ζαλοκώστα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποδέχτηκε
έναν από τους......
βασικούς υποστηρικτές του στη μάχη για την ηγεσία το 2007 (με αντίπαλο τον Γιώργο Παπανδρέου), τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο.
Οι Βενιζέλος και Λοβέρδος λέγεται ότι έχουν ήδη ... κλείσει θέση για την κούρσα της διαδοχής - αν και ο υπουργός Οικονομικών εμφανίζεται, προς το παρόν, απρόθυμος στο να συμμετάσχει σε μια μάχη με μισή... ντουζίνα συνυποψηφίους.
Οι «καυτές λεπτομέρειες» είναι άλλωστε πολλές και χρήζουν ιδιαίτερης ανάλυσης για τους άμεσα ενδιαφερόμενους, αφού τα πρώτα ραντεβού των κορυφαίων στελεχών γίνονται τη στιγμή που η Ευρώπη κλυδωνίζεται και η Ελλάδα εκ των πραγμάτων βαδίζει στο τεντωμένο σκοινί της οικονομικής κρίσης.
Ο υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, πριν από το χθεσινό τετ-α-τετ με τον συνάδελφό του στην Υγεία, αντάλλαξε απόψεις και με άλλα στελέχη (όπως οι Σκανδαλίδης, Ρέππας, η Βάσω Παπανδρέου κ.ά.), ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος το βράδυ της προηγούμενης μέρας κουβέντιασε αναλυτικά στην έδρα της Άννας Διαμαντοπούλου στο υπουργείο Παιδείας με την ίδια και τους Ραγκούση και Μόσιαλο.
Στη Ζαλοκώστα χθες το μεσημέρι το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φιλικό, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες δεν κατέληξε η συζήτηση μεταξύ των Βενιζέλου και Λοβέρδου σε «αξιώματα».
Η πλευρά Βενιζέλου λέγεται ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να προτείνει εκλογή προέδρου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα (βλέποντας ότι εξασφαλίζει συντριπτική πλειοψηφία με τη στήριξη αρκετών παπανδρεϊκών) και εν συνεχεία να ζητήσει τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, ώστε κάνοντας χρήση του άρθρου 35 του κατασταστικού να προχωρήσουν σε αλλαγές και στο τέλος στην εκλογή του νέου αρχηγού.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος πάντως φέρεται ότι έχει πει και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, ότι είναι υπέρ της πιστής εφαρμογής του καταστατικού - που σημαίνει εκλογή στη βάση.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εκτιμά ότι η εκλογή μπορεί να γίνει από τη βάση, όταν αποφασιστεί, αλλά τονίζει στους συνομιλητές του ότι προτεραιότητά του είναι να προχωρήσει σε όλα τα αναγκαία βήματα η κυβέρνηση Παπαδήμου, προκειμένου η χώρα να κερδίσει την κρίσιμη παρτίδα.
Το πλέον σίγουρο είναι ότι η υπόθεση-διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ έχει ξεκινήσει για τα καλά και οι γνωρίζοντες λένε ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα φανεί η προετοιμασία των εν δυνάμει «πρωταγωνιστών» και υποψηφίων.
Η Άννα Διαμαντοπούλου, τέλος, αν και κρατά χαμηλούς τόνους μέχρι στιγμής και διατηρεί τις «γέφυρες» με τους τρεις, τους Λοβέρδο, Ραγκούση και Μόσιαλο, δεν αποκλείεται να κατέλθει και η ίδια στη μάχη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ (από τη βάση).
Ως γνωστόν, την πρόθεσή του να κατέλθει έχει εκφράσει δημοσίως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αλλά από την περασμένη Δευτέρα δεν επανήλ
Keywords
Τυχαία Θέματα