Αριθμητική πάνω στη Δημοσκόπηση του Βήματος

Διαβάζω τη δημοσκόπηση του "Βήματος" και φτάνω, κατά την προσφιλή μου συνήθεια, σε κάποια συμπεράσματα.
Ίσως πιο χρήσιμα από αυτά της πρόθεσης ψήφου των "κοψοχέρηδων", της γνωστής συνομοταξίας του "αν τους ξαναψηφίσω να μου κοπεί το χέρι". Και πάντα τους ξαναψηφίζουν και πάντα το χέρι τους εκεί βρίσκεται, αγέρωχο, αυτοικανοποιητικά ταλαντευόμενο, έτοιμο για νέα εκλογική στηριξη σε αυτούς που καθυβρίζουν καθ' όλη τη διάρκεια
της 4ετίας. Είναι το γνωστό σύνδρομο ...
"τα θέλει ο κώλος μας".

Λοιπόν, από την εικόνα που βλέπουμε παραπάνω διαπιστώνω ότι υπάρχει ένα 24% που θα ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ βρέξει-χιονίσει και άλλο ένα 25% που θα ψηφίσει τη ΝΔ βρέξει-χιονίσει.

Αναρωτιέται βέβαια κανείς ποιοι είναι αυτοί οι χαρούμενοι τύποι (27%) που απάντησαν ότι είναι θετική εξέλιξη για τη χώρα η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.
Θεωρώ ότι αυτοί δεν εννοούν ότι το Μεσοπρόθεσμο "τους άλλαξε τη ζωή" σα να βρίσκονται σε εκπομπές τηλε-μάρκετινγκ.
Θεωρούν ότι το Μεσοπρόθεσμο ήταν κακό μεν, αναγκαίο δε και επομένως η ψήφισή του ήταν θετική εξέλιξη αφού αλλιώς θα οδηγούμασταν σε χρεωκοπία, όπως μας πληροφόρησε και ο πάντα φιλαλήθης Γιώργος Παπανδρέου...
Οι υπόλοιποι προφανώς θεωρούν είτε ότι το Μεσοπρόθεσμο δεν ήταν αναγκαίο για να σωθούμε απ τη χρεωκοπία αφού δεν θα μας αφήσουν να χρεωκοπήσουμε, είτε ότι το Μ/σμο θα μας οδηγήσει δεδομένα στη χρεωκοπία, είτε (κατά τη... Σαμάρειο λογική) ότι θα μπορούσε να υπάρχει ένα πιο.... ανθρώπινο Μνημόνιο γεμάτο διακιοσύνη και ανθρωπιά (!!!), είτε ότι πρέπει να οδηγηθούμε στη μονομερή διαγραφή του Χρέους βάσει Διεθνούς Δικαίου, είτε ότι πρέπει να διαγράψουμε το Επαχθές Χρέος, βάσει λογιστικής αποτίμησής του.
Όλοι αυτοί φτάνουν στο 68,3%.

Παρακάτω υπάρχει ένα ερώτημα περί της συνέχισης, ανεξαρτήτως βραχυπρόθεσμων αποτελεσμάτων του Μεσοπρόθεσμου (μα τι σουρρεαλιστική ερώτηση!!!), στο οποίο απαντά θετικά το 24,4% των ερωτηθέντων.
Εδώ συμπεραίνουμε ότι αυτή είναι πάνω-κάτω η δεδομένη βάση ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, που "δεν τους τρομάζουν τα νέα μέτρα, δεν τους τρομάζει ο καπιταλισμός", (όπως τραγουδούσε κι ο Κηλαηδόνης), οι οποίοι απαντούν οπαδικά, άσχετα αν μέσα τους συμφωνούν ή όχι με αυτά.
Η διαφορά 27% με 24% εξηγείται από το ξεσκαρτάρισμα των ψηφοφόρων του ΛΑΟΣ οι οποίοι συμφωνούν με το Μεσοπρόθεσμο, αλλά επιθυμούν αλλαγή Κυβέρνησης, με θέσπιση Κυβέρνησης Προσωπικοτήτων (ωχχχ, πονάνε τα πλευρά μου).
Οπότε διαπιστώνουμε ότι οι δεδομένοι ψηφοφόροι του ΛΑΟΣ είναι περίπου 3%.

Πάμε παρακάτω τώρα στο πιο περίεργο δείγμα, αυτό των ψηφοφόρων της ΝΔ.
Εδώ όλο το παιχνίδι παίζεται στο ερώτημα αν είναι ειλικρινής ο Σαμαράς όταν καταψηφίζει το Μνημόνιο (επί της αρχής, αφού τους επιμέρους νόμους τους ψηφίζει και με τα δύο χέρια), στο οποίο υπάρχει ένα 24% το οποίο θεωρεί ειλικρινή τη στάση του.
Έτσι κι αλλιώς όλο το πολιτικό διακύβευμα αυτή τη στιγμή για τη ΝΔ αυτό είναι.
Αν είναι ειλικρινής ο Σαμαράς τώρα, σημαίνει ότι τον ψηφίζουμε, τον
Keywords
Τυχαία Θέματα