Άρση απορρήτου για τους Bloggers?

Το τέλος της ανωνυμίας των bloggers, που είχε βάλει το 2009 ο τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Σανιδάς και επικύρωσε εν συνεχεία ο σημερινός εισαγγελέας Ιωάννης Τέντες, επανέλαβε χθες με νέα γνωμοδότησή του ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Αθανάσιος Κατσιρώδης.
Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κατσιρώσης ενημέρωσε το τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος ότι ισχύουν οι δύο προηγούμενες γνωμοδοτήσεις του ανώτατου
δικαστηρίου, που.....
υποχρεώνουν τους παρόχους υπηρεσιών Internet να δίνουν τα στοιχεία χρηστών που προβαίνουν σε εγκληματικές πράξεις, χωρίς να τηρούν την προβλεπόμενη διαδικασία άρσης του απορρήτου. Η γνωμοδότηση δόθηκε μετά από νέο αίτημα του τμήματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος και ουσιαστικά επιβεβαιώνει τις προηγούμενες γνωμοδοτήσεις των εισαγγελέων Ι. Τέντε (12/2009) και Γ. Σανιδά (9/2009). Επομένως, ισχύει ότι «οι αρμόδιες δικαστικές αρχές (εισαγγελικές, προανακριτικές, ανακριτικές κ.λπ.) μπορούν να ζητούν από τους παρόχους ηλεκτρονικών επικοινωνιών να τους γνωρίσουν τα στοιχεία εντοπισμού των προσώπων που τελούν διάφορα εγκλήματα (εκβίαση, δυσφήμηση, απειλή, εξύβριση κ.λπ.) με κακόβουλες κλήσεις ή μηνύματα ή μέσω του διαδικτύου,χωρίς να τηρούν την προβλεπόμενη διαδικασία άρσεως του απορρήτου».

Τις απόψεις μας περί του θέματος δεν χρειάζεται να τις διατυπώσουμε πάλι. Η απόφαση για άρση του απορρήτου στους bloggers είναι τουλάχιστον απαράδεκτη και μη αποδεκτή απο τα περισσότερα μέλη τις Ιντερνετικής κοινότητας. Είναι δικαίωμα του καθενός η ελευθερία. Η δημοκρατευόμενη χούντα της εποχής πρέπει να τελειώσει κάποια στιγμή και να μην βρίσκουν θύματα τους bloggers. Μπορώ να φανταστώ και να βρώ τουλάχιστον 300 την σήμερον ημέρα και άλλους 300 ανα τετραετία εκλογών στην Ελλάδα που κλέβουν καθημερινά τον λαό. Για εσάς που ψάχνετε ''που πήγαν τα λεφτά'' και δεν καρφώνω κανέναν συγκεκριμένο αλλά όλο το σύστημα, μην τα ψάχνετε στους bloggers με μηνύσεις και άρση απορρήτου κτλ..Ψαχτείτε μεταξύ σας κύριοι!

http://www.technopress.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα