Άρθρο της La Liberte για τον Αντρίκο Παπανδρέου με οσμή σκανδάλων.

Σε ένα πολύ ενδιαφέρον της η Ελβετική “La Liberte” αναφέρεται στις δραστηριότητες της ΜΚΟ που ανήκει στον Αντρίκο Παπανδρέου, ενώ είναι αλήθεια ότι πολλές από τις αναφορές προκαλούν αίσθηση.

Πιο συγκεκριμένα το άρθρο είναι το ακόλουθο:

“Πάρτε ένα ινστιτούτο, υπό ελληνική σημαία και που ισχυρίζεται ότι εργάζεται για την.....
«Ενεργειακή Ασφάλεια και την Περιβαλλοντική Προστασία». Εγκαταστήστε το στις προστατευμένες όχθες της λίμνης, της γαλάζιας Λεμάν. Διορίστε επικεφαλής έναν άνθρωπο,
τον κ. Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον αδελφό του Έλληνα (τότε) Πρωθυπουργού. Προσθέστε μια υποψία υπεξαίρεσης και μια ιδέα υποτιθέμενης σύγκρουσης συμφερόντων μεταξύ των δύο αδελφών. Η σαλάτα είναι έτοιμη: Το σωματείο “I4cense”, που έχει έδρα στη Μόρζ, ταράζει τις τελευταίες εβδομάδες το πολιτικό κόσμο της Ελλάδας και τον κυβερνοχώρο.

Ένα μέλος της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Παναγιώτης Καμμένος (σ.σ. ο οποίος βρισκόταν ακόμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. και δεν είχε ανεξαρτητοποιηθεί), ήταν ο πρώτος που σάλπισε την επίθεση: «Το ίδρυμα έχει λάβει χρηματοδότηση από την ΕΕ, την Ελληνική Δημοκρατία αλλά επίσης και της Siemens (σ.σ.: η γερμανική εταιρεία είναι επίσης στην καρδιά ενός ευρέως σκανδάλου διαφθοράς των δημοσίων υπαλλήλων)». Και να αναρωτιέσαι πού πήγαν τα χρήματα.

Δομή αδιαφανής

Σύμφωνα με το Εμπορικό Μητρώο του Βώντ, το Ινστιτούτο έχει ως στόχο την «προώθηση και την ενθάρρυνση της ιδέας ότι η ενεργειακή ασφάλεια και η προστασία του περιβάλλοντος είναι δύο αμοιβαίες και συμπληρωματικές έννοιες». Ευγενείς προθέσεις. Αλλά τι είναι αυτό πραγματικά; Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να πάτε στη Μορζ. Στον αριθμό 1A της οδού Αμπελουργών, το γραφείο της δικηγορικής εταιρείας “H&B Law” χρησιμεύει ως έδρα της “I4cense”.

Ο δικηγόρος κ. Μαρκ Χασλέρ συνεργάτης του γραφείου επιβεβαιώνει ότι, κατά το ελβετικό δίκαιο, το Ινστιτούτο για την ενεργειακή ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος είναι ένα σωματείο. «Τα πάντα διοικούνται από το Λονδίνο ή την Αθήνα», λέει, και δεν είναι παρά ένα γραμματοκιβώτιο. Υπήρχαν συγκρούσεις συμφερόντων μεταξύ των αδελφών Παπανδρέου; Πιο ανησυχητικό, μόνο δύο άνθρωποι εμφανίζονται στο Δ.Σ. της αδιαφανούς δομής: Ο κ. Ανδρέας Παπανδρέου – αδελφός του Έλληνα (τότε) Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου – και η σύζυγός του κ. Μαριάνθη Αλεξίου.

Ένα ζευγάρι που ποτέ δεν έχει επισκεφθεί την έδρα του σωματείου, στην Ελβετία, σύμφωνα με τον δικηγόρο. Όσο για το όνομα τομέα (www.i4cense.org), στεγάζεται στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Σύμφωνα με τον κατάλογο των δραστηριοτήτων της εταιρείας, αρκετές εκδηλώσεις έχουν συσταθεί από την ίδρυσή της το 2008. Για τη διοργάνωση του Φόρουμ των επενδυτών που εργάζονται στην πράσινη ανάπτυξη της Μεσογείου το 2010, η εκδήλωση παρουσιάστηκε από κοινού με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (BEI) και υπό την αιγίδα του Έλληνα Πρωθυπουργού. Υπήρχε κάτι ώστε να προκαλέσει κάποια
Keywords
Τυχαία Θέματα