Άρθρο ΒΟΜΒΑ τις ημέρες του ολοκαυτώματος της Αθήνας το 2008

"Η μοίρα της Ελλάδας έχει καθοριστεί από τη στιγμή που μπήκε στο ευρώ!"

Who Will Stop the Greece Fires?
December 16, 2008 | From theTrumpet.com
How the Greek riots were planned in advance By Richard Palmer
Ελλάδα βρίσκεται σε μπελάδες. Χιλιάδες διαδηλωτές καίνε την Αθήνα. Όμως οι ταραχές που συνεχίζονται επί μέρες, είναι σημάδι μιας μεγαλύτερης ανατροπής που....
απειλεί να κυριεύσει μεγάλο μέρος της Ευρώπης.
Οι ταραχές ξεκίνησαν στις 6 Δεκεμβρίου όταν η αστυνομία δολοφόνησε έναν 15χρονο. Ο θάνατος του πυροδότησε βίαιες αντιδράσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Όμως η δολοφονία αυτή δεν ήταν παρά μια σπίθα. Το πραγματικό καύσιμο της φωτιάς που κατακαίει τη χώρα, προέρχεται από τη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.
Οι περισσότεροι από αυτούς που διαδηλώνουν στους δρόμους είναι θυμωμένοι με τον τρόπο που η κυβέρνηση χειρίζεται την οικονομική κρίση. Οι δυο μεγαλύτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ) θέλουν αύξηση των κοινωνικών δαπανών, και αύξηση των συντάξεων. Είχαν μάλιστα προγραμματίσει κινητοποιήσεις πριν από τη δολοφονία του νεαρού. Οι πορείες των εργαζομένων μπλέχτηκαν με την εξέγερση των νέων, δημιουργώντας χάος στους δρόμους, και παραλύοντας τη χώρα.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα για να επιδιορθώσει την οικονομία. Η μοίρα της Ελλάδας έχει σφραγιστεί εδώ και επτά χρόνια, όταν η Ελλάδα υιοθέτησε το ευρώ το 2001. Τότε ήταν που την οικονομική άνθηση θα αντικαθιστούσε αναπόφευκτα η οικονομική πτώση.
Ο αρθρογράφος Ambrose Evans-Pritchard εξηγεί στην εφημερίδα Telegraph: «Υπάρχει ένα εμφανές πρόβλημα για χώρες όπως η Ελλάδα που τις επετράπη η είσοδος στην ΟΝΕ για πολιτικούς λόγους πολύ πριν οι οικονομίες τους αναμορφωθούν έτσι ώστε να μπορούν να αντέξουν στις μακροπρόθεσμες δυσκολίες του ευρώ… Η συμμετοχή της Ελλάδας την οδήγησε σε μια διαστρεβλωμένη οικονομία. Το τρέχον έλλειμμα στον προϋπολογισμό είναι 15% του ΑΕΠ, που είναι και το μεγαλύτερο στην ευρωζώνη. Είναι μάλιστα και το 6ο μεγαλύτερο στο πλανήτη, σε απόλυτους αριθμούς ($53 δισ.), κάτι το «αξιοθαύμαστο» για μια χώρα με μόλις 11 εκατομμύρια πληθυσμό».
Το εξωτερικό χρέος της Ελλάδας είναι 91% του ΑΕΠ της. Οι τράπεζες της διέρχονται κρίση. Η κυβέρνηση προθυμοποιήθηκε να τις βοηθήσει με ποσό €28 δισ. Όμως η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας είναι τόσο χάλια, που η κυβέρνηση θα δυσκολευτεί πολύ να δανειστεί τα ποσά που θέλει να δώσει στις τράπεζες. Αυτό σημαίνει πως θα εκταμιεύσει τα χρήματα από τα κοινωνικά προγράμματα και θα περικόψει τις κοινωνικές παροχές. Κάτι τέτοιο θα χειροτερέψει τον κοινωνικό αναβρασμό που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δεν υπάρχει διέξοδος. Και σύμφωνα με κάποιους αναλυτές, όλα ήταν προσχεδιασμένα από την αρχή.
Ο Bernard Connolly είναι ένας δημόσιος υπάλληλος που έγραψε το βιβλίο The Rotten Heart of Europe, με το οποίο έβγαλε στη φόρα τα κακά του ευρωπαϊκού μηχανισμού ισοτιμιών, καθώς και πολλά άπλυτα της ΕΕ. Όπως περιέγραψε: «Η ΕΕ δημιούργησε
Keywords
Τυχαία Θέματα