Ασφάλεια μηδέν (πραγματικό περιστατικό)

Πριν 4 χρόνια περίπου (πριν την οικονομική κρίση),ώρα 9-9:30 το πρωί, μετρό Συντάγματος.
Κατεβαίνω από το συρμό που έρχεται από τον Άγιο Δημήτριο και κατευθύνομαι προς το πιο κάτω επίπεδο,για να μπω στο συρμό προς Αεροδρόμιο.
Μέσα στην πλατφόρμα έχει ακινητοποιηθεί συρμός από το Αιγάλεω προερχόμενος,γιατί δεν είναι δυνατόν να.....
ανοίξουν οι πόρτες του και να αποβιβάσει τους επιβάτες.
Εν τω μεταξύ κάθε δύο με τρία λεπτά,συρμοί από τον Άγιο Δημήτριο κατεβάζουν συνέχεια κόσμο που ακολουθούν την ίδια διαδρομή μ' εμένα,ενώ
κι άλλος κόσμος από την πλατεία κατεβαίνει στην πλατφόρμα προς Αεροδρόμιο.
Ξαφνικά δημιουργείται ένα απίστευτος συνωστισμός στις σκάλες και στην πλατφόρμα,που μου φέρνει στο μυαλό την τραγωδία της θύρας 7.
Ένα σπρώξιμο,ένας ξαφνικός θόρυβος μπορεί να φέρει τον όλεθρο.
Η ασφάλεια του μετρό ανύπαρκτη!!
Δεν υπάρχει κανένας να σταματήσει τους επιβάτες να κατεβαίνουν προς το κάτω επίπεδο και να επιβάλει τάξη και ηρεμία.
Μαζί με δύο τρεις άλλους ανθρώπους (ο ένας ομογενής από την Αμερική),παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας.Δύο κάνουν μπλόκο σε αυτούς που συνεχίζουν να κατεβαίνουν κι εγώ με τον ομογενή ανεβαίνουμε στο σταθμαρχείο να βρούμε τους υπευθύνους και φυσικά την Αστυνομία.
Βρισκόμαστε προς μεγάλης εκπλήξεως, όταν μπροστά μας εμφανίζεται σαν μοναδική υπεύθυνη από πλευράς της ΑΜΕΛ,μία ξανθιά κοπελίτσα με γαλανά μάτια,το πολύ 25 χρονών.Η οποία θορυβημένη ,αλλά μετά την πάροδο 8 λεπτών από τη στιγμή που το συμβάν έχει αρχίσει να εξελίσσεται,προσπαθεί μόνη της (!!!!) να κάνει κάτι!!
Από πλευράς αστυνομίας βρίσκεται παρών σε βάρδια, επίσης ένας (!!!!) ,μάλλον ειδικός φρουρός,ο οποίος δε δείχνει τη διάθεση να κάνει κάτι!!
Τα πρώτα μπινελίκια εκτοξεύονται προς αυτόν,μαζί με τη λογική απορία,ότι δε μπορεί στο μεγαλύτερο σταθμό της χώρας να βρίσκεται την ώρα της μεγαλύτερης αιχμής ένας (!!!) μόνο αστυνομικός,ενώ απέναντι στη Βουλή βρίσκεται στρατός ολόκληρος για να φυλάει τους άχρηστους.
Μετά από 6-7 λεπτά ακόμα,κι αφού η θεά τύχη έχει βάλει το χέρι της μαζί με τους πολίτες να μη συμβεί κάποιο κακό,οι πόρτες του συρμού ξεμπλοκάρουν και το συμβάν λήγει σιγά σιγά.
Συμπέρασμα:ασφάλεια κι ετοιμότητα στο μετρό για έκτακτο περιστατικό,μηδέν!!!!
Όλα αυτά ήρθαν στο μυαλό μου,με το άκουσμα της είδησης για τοποθέτηση βόμβας στο μετρό.Ούτε που θέλω να σκεφτώ τι θα είχε συμβεί,αν η βόμβα είχε ενεργοποιηθεί.Πραγματικά δε θέλω να το σκεφτώ...
Το μαζικότερο μέσο μεταφοράς πολιτών στη χώρα,για μένα είναι στην πραγματικότητα αφύλακτο.Και κάποιοι λίγοι ασφαλίτες που κυκλοφορούν μεταφιεσμένοι σε ροκάδες και αναρχικοί,κυνηγώντας πορτοφολάδες ως επί το πλείστον, δε μπορούν να σώσουν την κατάσταση.
Ο Θεός να βάλει το χέρι του,αν ποτέ το μετρό αντιμετωπίσει κάποιο κίνδυνο ή κατάσταση πραγματικής έκτακτης ανάγκης.

Σόλων Ρ.

http://blackmailmagazine.blogspot.com
Keywords
Τυχαία Θέματα