Αθίγγανοι Άνω Λιοσίων και λοιπής Ελλάδος

Με αφορμή το από 3/04/2011 δημοσίευμα σας με τίτλο "Γύφτοι…"

Γύφτοι, τσιγγάνοι ,αθίγγανοι, ρόμ κλπ.
Είναι λίγοι από τους φυλετικούς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιούμε πολλοί από εμάς όταν αναφερόμαστε σε κάποιους συν' έλληνες με τα παραπάνω ονόματα. Η αλήθεια είναι πως αν τους ρωτήσουμε ούτε και οι ίδιοι ξέρουν σε ποια από τις παραπάνω ομάδες ανήκουν.
Εγκατεστημένοι από εκατοντάδες χρόνια στην χώρα μας.
Ιδιόμορφη φυλετική ομάδα που διαβιώνει στην ελληνική επικράτεια με ραγδαία πληθυσμιακή ανάπτυξη που έγκειται στην εκρηκτική γεννητικότητα των αθίγγανων.
Από κοινωνική
οργάνωση και συμπεριφορά λειτουργεί με συνθήκες που παραπέμπουν σε....
εποχές του χαλκού. Πολύ λίγες μεμονωμένες οικογένειες έχουν ενταχθεί στο κοινωνικό σύνολο.
Κατά την προσωπική μου εκτίμηση στα επόμενα χρόνια που έρχονται θα είναι η μεγαλύτερη μάστιγα της ελληνικής κοινωνίας. Σε πολλές περιοχές της χώρας ήδη είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τις τοπικές κοινωνίες με τα γκέτο που δημιουργούνται.
Και τα γκέτο αυτά αυξάνουν με γεωμετρική πρόοδο σε όλη την επικράτεια της χώρας. Το πρόβλημα ενσωμάτωσης των τσιγγάνων στην κοινωνία μας είναι πολύ δυσκολότερο από εκείνο της ένταξης των μεταναστών, χρονίζει επί αιώνες, από την εποχή του Ιουστινιανού.
Η λέξη "αθίγγανος" στα βυζαντινά χρόνια αναφέρεται ότι σήμαινε άπλυτος-βρώμικος, και στην οθωμανική αυτοκρατορία «Ρομά» χαρακτηρίζονταν θρησκευτικές ομάδες.
Δεν πάει άλλο. Είναι η φράση κυριαρχεί στα στόματα των κατοίκων της περιοχή μας.
Η τοπική κοινωνία έχει φτάσει στα όριά της, "ο κόμπος έφτασε στο χτένι" και δεν μπορεί πλέον να ανέχεται τις παραβατικές συμπεριφορές που αναπτύσσουν οι τσιγγάνοι. Κάθε έννοια νόμου, διάταξης, κανονισμού, ευνομίας έχει καταργηθεί προ πολλού, και έχει επέλθει η αποθράσυνση, έχει επέλθει η πλήρης αλλαγή του καθεστώτος της ευνομίας γι' αυτήν την κλειστή κάστα ανθρώπων, την οποία μάταια προσπαθεί το σύγχρονο Ελληνικό κράτος να εντάξει στον κοινωνικό ιστό.
Η ομάδα αυτή των Ελλήνων υπηκόων συνειδητά δεν εντάσσεται στους νόμους και τους κανόνες της ελληνικής κοινωνίας. Δεν γνωρίζουν αλλά και ούτε διάθεση έχουν να προσαρμοσθούν σε στοιχειώδης κοινωνικούς κανόνες συμβίωσης και αλίμονο στους υπόλοιπους κατοίκους της περιοχής που είχαν την μεγίστη ατυχία να τους έχουν γείτονες.
Δυστυχώς ούτε οι οργανωμένοι καταυλισμοί είναι λύση.
Αφ' ενός τους ρημάζουν, αφ' ετέρου γίνονται γκέτο και κέντρα λαθρεμπορίου, ναρκωτικών κλπ.
Φυσικά αποτελούν άβατο για την Ελληνική Αστυνομία η οποία δεν τολμάει ούτε απ' έξω να περάσει. Κάτι σαν το άσυλο του Πολυτεχνείου ένα πράγμα... Όποιοι μένουν κοντά σε παρόμοιους καταυλισμούς στο Μενίδι, στο Ζεφύρι, στα Μέγαρα στα Άνω Λιόσια κλπ. το γνωρίζουν πολύ καλά. Έχουν κάποια χαρακτηριστικά που δεν έχουν αλλάξει εδώ και αιώνες.
Δεν αλλάζουν τον τρόπο ζωής τους.
Δεν θέλουν να αλλάξουν.
Δεν εντάσσονται σε καμιά κοινωνία διαφορετική από τη δική τους.
Δεν σκέφτονται όπως εμείς.
Keywords
Τυχαία Θέματα