ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΡΕΡΑΚΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Εμπεριστατωμένη κριτική κατά του νέου προγράμματος Σπουδών για το μάθημα των θρησκευτικών έκανε ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Ηρακλής Ρεράκης, ο οποίος και επεσήμανε τα ψεύδη που μετέρχονται ο Γιαγκάζογλου και οι ...
ΚΑΙΡΟΣκόποι του για να αποπλανήσουν τον Ελληνικό λαό και για να αντικαταστήσουν το κατηχητικό μάθημα των θρησκευτικών με θρησκειολογικό, πολυπολιτισμικό πρόγραμμα που
θα εξυπηρετεί τους στόχους της παγκοσμιοποίησης.

ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Οπως πολύ ορθά επεσήμανε ο κ. Καθηγητής τα εκπονηθέντα προγράμματα σπουδών απευθύνονται σε μαθητές του Λυκείου ή ακόμη και του πανεπιστημίου και όχι του Δημοτικού ή του Γυμνασίου.

Εδώ ακριβώς στηρίζεται και η δική μου ελπίδα! Ακόμη και αν ο κ. Σταύρος Γιαγκάζογλου - με τους άλλους γεννίταρους που τον περιβάλλουν - τελικά κατορθώσουν να τα καθιερώσουν στην Παιδεία θα αποτύχουν, επειδή θα προκληθεί μεγάλη αντίδραση των μαθητών οι οποίοι θα εξαναγκαστούν να μαθαίνουν ένα πληκτικό και ανούσιο μάθημα. Αυτού του είδους τα προγράμματα ενδιαφέρουν τον κ. Γιαγκάζογλου και τους ΚΑΙΡΟΣκόπους του πλην όμως δεν ενδιαφέρουν ούτε τους γονείς, ούτε προπαντός τους μαθητές.

Θα τολμούσα να πω ότι ο Θεός στράβωσε τους γεννίτσαρους του μαθήματος των θρησκευτικών και αυτοπαγίδευσαν - τω Αγίω Θεώ η δόξα - τις μεταβολές που θέλουν να επιβάλουν.

Η ΠΕΘ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

Αλλά ας μην περιοριστούμε σε αυτό κ. Καθηγητά. Περιμέναμε και από την ΠΕΘ και από τον Σύνδεσμο Θεολόγων Μακεδονίας - Θράκης να κινηθούν δυναμικά για την ανατροπή των τετελεσμένων που προωθεί ο κ. Γιαγκάζογλου με την πλήρη υποστήριξη του διά τας αμαρτίας ημών Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Ούτε με ομιλίες, ούτε με ψηφίσματα, ούτε μέ άρθρα μπορεί να ανακοπεί η γεννιτσαρική λύσσα του κ. Γιαγκάζογλου και του ύπουλου, διπλοπρόσωπου, πονηρού και άφιλου Αρβανίτη.

Ξεσηκώστε το θεολογικό κόσμο - διορισμένους και αδιόριστους - και ξεφωνήστε τον ανάξιο Αρχιεπίσκοπο όπου και αν εμφανίζεται. Κάντε τον να νιώσει στο πετσί του την αποδοκιμασία και την απέχθεια των πιστών απέναντί του. Μόνον τότε θα συνετιστεί και θα θέσει φραγμό στον κ. Γιαγκάζογλου.
Keywords
Τυχαία Θέματα