Μπεγλίτης: «Η τουρκική απειλή είναι υπαρκτή»

«Η τουρκική απειλή δεν είναι θεωρητική, είναι υπαρκτή. Το βλέπουμε αυτό στο Αιγαίο και στην Κύπρο», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπελγίτης, ο οποίος είχε στο Γενικό Επιτελείο της Εθνικής Φρουράς συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογο του Δημήτρη Ηλιάδη, στα πλαίσια της επίσκεψης του στη Μεγαλόνησο.
Στη συνέχεια ο Έλληνας υπουργός ενημερώθηκε από την.....
ηγεσία της Εθνικής Φρουράς για την επιχειρησιακή της ικανότητα και ετοιμότητα.

Ο κ. Μπεγλίτης χαρακτήρισε υψηλό το επίπεδο και των επαγγελματισμό των κυπριακών ενόπλων δυνάμεων. Επίσης, δήλωσε ότι μεταφέρει προς τον κυπριακό Ελληνισμό το μήνυμα της αλληλεγγύης, της συμπαράστασης και συμπαράταξης της Ελλάδας.

«Με εθνική ενότητα και συνεννόηση θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα»

Νωρίτερα ο κ. Μπεγλίτης είχε τονίσει την ανάγκη ενότητας, συνεννόησης, συναίνεσης και αλληλεγγύης

Σε δηλώσεις στη ναυτική βάση "Ευάγγελος Φλωράκης", όπου ενημερώθηκε για την τραγωδία της περασμένης Δευτέρας από την φονική έκρηξη, ο υπουργός δήλωσε συγκλονισμένος και εξέφρασε βαθιά συλλυπητήρια εκ μέρους του πρωθυπουργού, της ελληνικής κυβέρνησης και όλων των πολιτικών δυνάμεων προς τον κυπριακό λαό και προς τις οικογένειες των θυμάτων.

«Με συγκίνηση και οδύνη για αυτή τη νέα τραγωδία θέλω να πω ότι αυτό που χρειάζεται σήμερα μέσα στην ευρύτερη συγκυρία της κρίσης είναι η εθνική ενότητα, είναι η ψυχραιμία και η ευρύτερη δυνατή συναίνεση και συνεννόηση για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα», τόνισε ο κ. Μπεγλίτης.

Ο κ. Μπεγλίτης δήλωσε επίσης ότι συναισθάνεται και κατανοεί τη συναισθηματική έκρηξη των οικογενειών, που έχασαν τους δικούς τους, αλλά πάνω από όλα, τόνισε, τούτη τη στιγμή μας χρειάζεται ενότητα και η ευρύτερη δυνατή αλληλεγγύη.

Ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Δημήτρης Ηλιάδης δήλωσε ότι γίνεται μια σοβαρή και υπεύθυνη προσπάθεια για να εξιχνιαστεί η τραγωδία και να αποδοθούν ευθύνες, εκεί και όπου υπάρχουν. "Ελλάδα και Κύπρος, μέσα από τις δύσκολες συνθήκες, πρέπει να ενώσουν δυνάμεις και να προχωρήσουν μπροστά, με υπευθυνότητα να αντιμετωπίσουν αυτές τις δύσκολες ώρες", πρόσθεσε ο κ. Ηλιάδης.

http://www.newpost.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα