Μπήκαν αλλά δεν έκαναν κατάληψη στην Αντιπεριφέρεια

Απεργία και πορείες οργανώθηκαν σήμερα και στο Ρέθυμνο σε μια προσπάθεια αντίδρασης από τα συνδικάτα στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, τις απολύσεις, τις περικοπές μισθών αλλά τις συγχωνεύσεις δημοσίων επιχειρήσεων.
Κατά τη διάρκεια της πορείας που ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο στην οποία συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, γιατροί, εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και ....
διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου, αποφασίστηκε η
συμβολική κατάληψη του κτηρίου της Αντιπεριφέρειας για μία ώρα.

Η κατάληψη τελικώς δεν έγινε -παρά το γεγονός ότι οι διαδηλωτές μπήκαν στους χώρους της Αντιπεριφέρειας- αφού όταν έφτασαν στο γραφείο της κ. Λιονή διαπιστώθηκε ότι ήταν σε εξέλιξη σύσκεψη με το Σωματείο Εργοληπτών Δημοσίων Έργων. Η κ. Λιονή απευθυνόμενη σους διαδηλωτές ζήτησε να αποχωρήσουν από το γραφείο της προκειμένου να συνεχιστεί η σύσκεψη που αφορούσε χρονίζοντα οικονομικά θέματα.

Στο σημείο εκείνο υπήρξε και η διχογνωμία καθώς κάποιοι από τους διαδηλωτές, επέμεναν να προχωρήσουν σε κατάληψη ενώ κάποιοι άλλοι δεν ήθελαν να έρθουν σε σύγκρουση με το Σωματείο των Εργοληπτών.

Στη συνέχεια κι εν μέσω έντασης μέρος των διαδηλωτών αποχώρησε, ενώ στο χώρο παρέμειναν κάποιοι συζητώντας για περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Νωρίτερα συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν και μέλη του ΠΑΜΕ, ξεκινώντας από το δημαρχείο.

http://www.rethemnosnews.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα